Gevaş'ta plaj açılışı ve plaj futbolu

Gevaş Belediyesi ile Türkiye Futbol Federasyonu işbirliğinde Plaj Futbolu Ligi Gevaş Etabı gerçekleştirildi. Gevaş Akdamar İskelesi yanındaki halk plajında gerçekleştirilen plaj futbolu renkli görüntülere sahne oldu.

VAN 21.08.2017 11:05:17 0
Gevaş
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Plaj futbolu ile birlikte futbolun oynandığı plajın da açılışı yapıldı. Açılışa Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Van Bölge Müdürü Cengiz Polater, vatandaşlar ve futbol takımları katıldı.
Açılışta konuşan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan; “Böyle birplaj futbolunun oynanabileceği bir alanın açılma teklifi Sayın Cengiz Polater'den geldi. Bizim de yerimiz müsaitti. Biz de uygun gördük, kaynaklarımızı seferber ettik. Edremit'ten ve Gevaş'tan kum temin ettik. 100 kamyon kum taşıdık buraya. Akdamar'a karşı güzel bir yer. İlk başta zorlanacağımızı düşündük ancak iyiki de yapmışız diyoruz. Turistik bir alan burası. 850 metre derinliği olan birplajdır. Halk plajı olarak hizmete sunduk. İleride plaj voleybolunu da burada gerçekleştireceğiz. Çöplerle gündeme gelen bir yerdi burası. Ancak bugün böyle bir güzelliğe kavuşmuştur. Van adına da yaptığımız bu çalışmadan dolayı mutluyuz. Turizm projesi içinde de yer alan bir alandır burası. Tüm Van'a hayırlı olsun” dedi.
Konuşmanın ardından plaj futbolunun başlama vuruşu Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater tarafından yapıldı.
Ardından takımların mücadeleleri renkli görüntüler oluşturdu.
İki gün süren plaj futbolunun sonunda şampiyon olan takım, Eylül ayında Alanya'da yapılacak olan turnuvaya katılacak. 

 

Haber: Adil HARMANCI

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi