Gevaşlı öğrenciler Van'ı gezip, tribünlerde maç izledi

Van Büyükşehir Belediyesi, Gevaşlı minik öğrencilere şehri gezdirdi. Ardından da stadyumda Vanspor-Eyüpspor maçını izlettirdi.

VAN 11.11.2019 11:28:53 0
Gevaşlı öğrenciler Van'ı gezip, tribünlerde maç izledi
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Kültür Dairesi Başkanlığınca yürütülen sosyal sorumluluk projesi kapsamında sabah saatlerinde Gevaş'ta okullarından Büyükşehir Belediyesine ait servislerle alınan 80 öğrenci Van da unutulmayacak bir gün yaşadı.

     İlk olarak Urartu Müzesini ziyaret eden öğrenciler, Urartulara ait kalıntıları en ince detayına kadar inceleyip bol bol hatıra fotoğrafı da çekildi.

   Daha sonra Tarihi Van Kalesine geçen öğrenciler şarkılar söyleyerek Kaleyi gezdiler. Ardından Büyükşehir Belediyesine ait Aşevinde öğle yemeği yiyen öğrenciler Vanspor’un Eyüpspor ile oynayacağı karşılaşmayı izlemek için Atatürk Şehir Stadyumuna geçtiler.

    “HAYATIMDA İLK KEZ STADDA MAÇ İZLEDİM”

   TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Vanspor Futbol Kulübü’nün, Eyüpsor ile karşılaşmasını stadda izleyen Gevaşlı öğrenciler unutulmaz anlar yaşadı. Maç boyu slogan atarak takımlarını destekleyen öğrenciler, her atakda heyecan dolu anlar yaşadı.

   Hayatında ilk kez stadyumda canlı bir maç izlediğini ifade eden Muhammed Ali Parlak, Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Ayrıca Gevaş Atatürk İlköğretim okulu okul temsilcisi olan Parlak, “Büyükşehir Belediyesine ait servislere sabah okullarımızdan alındık. Müzede tarihimiz hakkında birçok bileği edindik. Kaleye de gezdik. Şehri yukardan seyretme fırsatı buldum. Beni en çok heyecanlandıran Vanspor maçı oldu. O atmosfer çok güzeldi. Slogan attık, takımımızı destekledik. Bugün en mutlu günüm diyebilirim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

   Maçı izleyen öğrencilerden Musa Arslan ise “Daha önce bir kez babamla gelmiştik. Fakat bu sefer arkadaşlarımla gelmek beni daha da mutlu etti. Futbolcuları yakından görmek çok güzeldi. Bugünü asla unutmayacağım” ifadelerini kullandı.

Öte yandan karşılaşma 2-1 Eyüpsporun galibiyetiyle sona erdi.