Gevaş’ın saklı koyları gezilerle tanıtılıyor

Van’ın Gevaş İlçesi’ndeki saklı koyların bulunduğu İnköy, Ağin gibi bölgeler, kentteki doğa severler tarafından gerçekleşen gezilerle tanıtılıyor. Van Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, İnköy ve Ağin koylarını gezerek ve mu

VAN 9.07.2019 17:47:23 0
Gevaş’ın saklı koyları gezilerle tanıtılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Van Vadi Doğa Sporları Kulüp Başkanı Ömer Demez öncülüğünde yapılan etkinliğe, kulüp üyeleri büyük bir ilgi gösterdi.
Van merkezden sekiz araçla başlayan etkinlik İn Köy de yapılan kahvaltı ardından yaklaşık üç saatlik doğa yürüyüşü sonrasında hedef nokta olan Ağin Koylarında son buldu.


         Güneşli ve güzel havada yapılan gezi sonrası bol bol manzara fotoğrafı çeken üyeler kendilerini mavi sulara bıraktı.
İnKöy Etkinliği ile ilgili gazetemize açıklama yapan Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez, “Her etkinliğimiz gibi İn Köy Etkinliği de üyelerimizce büyük bir ilgi gördü. Toplam 139 kişi disiplinli ve tam bir doğa sever anlayışla hareket etti. Nihayetinde kazasız belasız oldukça keyifli bir gün geçirdik. Ancak İn Köy ormanlık alanları arasında yol açma çalışmaları bizi kaygılandırıyor. Çünkü insanların girdiği yerlere maalesef doğa tahribatı da beraberinde giriyor. İnşallah biz yanılırız. Çünkü buralarda hep birlikte yaşıyoruz dolayısıyla hep birlikte sahip çıkmalıyız" dedi.


        İnköy etkinliğine katılan Mesut Arslan da gazetemize yaptığı açıklamada, “Öncelikle beni böyle güzel bir Doğa kulübüyle ve değerli dostlarla tanıştıran Ercan Ulutaş dostuma çok teşekkür ederim. Oğlumla birlikte olarak ilk kez böyle güzel bir etkinliğe katıldık. Belki ayrı araçlarda seyahat ettik ama bu durum bile bizim için ayrı bir heyecan oldu. Gevaş 'a bağlı İn Köy muhteşem doğası ve manzarası ile bizleri adeta mest etti. Şehir merkezine belki biraz uzak, hedef noktaya varmak için belki çok yorulduk ama inanın fazlasıyla değiyor. Van’da yaşayıp buraları görmemek bence büyük eksiklik. Fırsat ve imkânı bulan herkesin gelip İn Köyünü görmesini isterim. Özellikle dönüş yolculuğu tekne ile olması bambaşka bir renk kattı. Çünkü bu güzel manzaraya doyum olmuyor” ifadelerini kullandı.


        Vadi Doğa Sporları Kulübü üyelerinin önümüzdeki süreçte kentin başka tarihi ve turistik bölgelere gezi programları düzenleyeceği açıklandı.