DBP Gevaş İlçe kongresini gerçekleştirdi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Gevaş (Westan) 3. olağan kongresini gerçekleştirerek yeni yönetimini belirledi. Tek liste ile girilen seçimlerde Eş Başkanlığa Bülent Danış ve Nezahat Sümer seçildi.

GEVAŞ 7.01.2015 17:16:03 0
DBP Gevaş İlçe kongresini gerçekleştirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00
           Kongreye DBP Van İl Eş Başkanları Hamiyet Şahin, Avukat Miraz Çallı, HDP-DBP İl ve ilçe Yöneticileri, Barış Anneleri İnisiyatifi, ve çok sayıda kişi katıldı.

           Divan Başkanlığına DBP İpekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan seçildi. 
Kongrenin açılış konuşmasını yapan İlçe seçim komisyonu üyesi Mehmet Cengiz, artık tüm dünyanın Kürt Hareketinin gücünün farkında olduğunu ancak hükümetin bu gerçeği kabul etmeyerek savaş politikası yürüttüğünü kaydetti. 

          Cengiz'in ardından söz alan DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin ise şunları söyledi: "Yıllardır Kürt halkı üzerinde geliştirilen inkar-imha politikalarının en somut örneği Paris katliamıdır. Kürt halkı bu katliamlara demokratik ulusu inşa ederek yanıt verecektir"
Son olarak konuşan DBP Van İl Eş Başkanı Miraz Çallı ise, konuşmasına bu hafta yaşamını yitiren HDP Adana Milletvekili Murat Bozlak'ı anarak başladı. Çallı, "Her yerde örgütlenmeye giderek eğitim çalışmalarımızı başlatıyoruz. Gidilmedik ev, girilmedik sokak, köy kalmayacak. Mahalle, köy meclislerini oluşturalım. DBP İki temel üzerinden çalışmalarını sürdürecek. Bunlar örgütlenme ve eğitim olacak. DBP'de çalışan arkadaşlarımız hiçbir yere aday olamaz. DBP'de her şey gönüllülük esası üzerinden yürüyecek. HDP ise siyasi çalışmaları yürütecek. Bu doğrultuda çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız" diye konuştu.

             Faaliyet ve mali raporların okunarak kabul edilmesinin ardından tek liste ile girilen seçimlerde Eş Başkanlığa Bülent Danış ve Nezahat Sümer seçilirken, ilçe yönetim kuruluna ise Mızgin Kıyak, Havva Yiğit, Bülent Aydın, Gündoğan Yamaç, Uğur Tardu, Nevzat Nihal, İlhami Çoban ve Bayram Nihal seçildi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi