Gevaş ilçe girişinde kitlesel

Kobani’de yaşamını yitiren YPG'li İsmail Oktay (Renas Şoreşger) ile Mazlum Aşkan’ın (Canser Cempiri) cenazesi dün Van'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

VAN 23.04.2015 19:51:55 0
Gevaş ilçe girişinde kitlesel
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Kobani'de IŞİD ile girilen çatışmada yaşamını yitiren YPG'lilerin toprağa verilmesi için düzenlenen kitlesel törene katılım yüksek oldu. YPG'liler sloganlar eşliğinde defnedildi.
Gevaş ilçe girişinde kitlesel olarak karşılandıktan sonra Karşıyaka Beşyol Kavşağı’na getirilen YPG'lilerin cenazeleri burada toplanan halk tarafından omuzlara alındı. Ardından Yenimahalle'ye doğru yürüyüşe geçen kitle sık sık sloganlar attı. Cenaze töreni yürüyüşüne Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, DBP Van İl Eş Başkanı Miraz Çallı, HDP milletvekili adayları Lezgin Botan, Tuba Hezer, DBP, HDP yöneticileri ve belediye eşbaşkanları da katıldı.
Törende ilk olarak konuşan MEYADER Van Şubesi Başkanı İbrahim Alkan, Kobani’de yaşamını yitiren gençlerin Kürt halkının özgürlüğü için canlarını feda ettiklerini kaydederek; “Şehitlerin tek istekleri onların mücadelesine Kürt halkının kaldığı yerden sahip çıkmasıdır” dedi.
HDP Van Milletvekili adayı Lezgin Botan da, “Özgürlük ancak yaşamını bu uğurda verenlerin sayesinde kazanıldı. Kürdistan ve Kobanê şehitleri insanlığın şehitleridir. Onlar yakın zamanda tüm halklar ve dünya için özgürlüğü kazanacak” ifadelerini kullandı.
Cenaze töreninin ardından aileler taziyeleri kabul etmeye başladı.