Gevaş Belediyesi'nden gazeteciler için mavi tur...

Van'daki yerel ve yaygın medya mensupları, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan'ın organizatörlüğünde Van Gölü turu attı. Gazeteciler ilçenin turistik koylarını gezmenin yanı sıra piknik yaptı.

VAN 2.07.2018 09:51:44 0
Gevaş Belediyesi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Gevaş Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, kentteki yerel ve yaygın medya mensupları Van Gölü turu atarak, güzel bir tatil yaptı.
    Türkiye'nin en güzel koyları olarak nitelendirilen Altınsaç, İnköy ve Ağin koylarını gezen gazeteciler, piknik yaptıkları sahilde doyasıya eğlendi.
    Yeşil ve mavinin en güzel tonlarının barındığı bölgeleri gezen medya mensupları, gölde doyasıya yüzdü.
   Söz konusu gezi programının gazetecilerle bir hafta önce yaptıkları bir sohbette şekillendiğini belirten Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Akdamar Beldesi'ne kadar kara yoluyla geldiklerini, daha sonra iskeleden bindikleri gemiyle Altınsaç, İnköy ve Ağin koylarını gezdiklerini belirtti.
   Akdamar iskelesinden Ağin'e kadar yaklaşık 3.5 saatte gittiklerini anlatan Hakan, "Gezimiz esnasında gemide kahvaltı yaptık. Gazeteciler ile sohbet ede ede Ağin'e vardık. Bu bölgeler gerçekten de ülkenin en güzel yerleri. Çünkü bu koylar olağanüstü ve muhteşem güzellikleri barındırıyor. İstedik ki gazeteciler yaşadıkları memlekette bu güzellikleri her tarafa yaysın. Sağ olsunlar onlar da tüm bu güzellikleri daha önce olduğu gibi bundan sonra da basın organları aracılığıyla tanıtacaklarını söylediler. Bu bölgeler el atılması durumunda turizme kazandırılabilir. Bizim bu gezimiz sayesinde bir nebze olsun Altınsaç, İnköy ve Ağin koyları belki bugünlerde konuşulmuş olacak. Sabah başladığımız gezi etkinliğimiz akşama kadar devam etti. Umarım gazeteciler için faydalı bir etkinlik olmuştur" ifadelerini kullandı.
    Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fatih Sevinç ise, kentteki yerel ve yaygın medya mensupları için böylesi güzel bir etkinliği düşünen Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan'a teşekkür etti.
    Gevaş'ın saklı güzelliklerinin basın mensupları objektifi ile, iyi bir tanıtımının yapılacağına inandığını belirten Sevinç, "Bugün Gevaş ilçesine bağlı ve ülkemizin en güzel koyları olarak nitelendirilen Altınsaç, İnköy ve Ağin koylarını gezdik. Meslektaşlarımız bu güzelliklerin tanıtımını; yazılı, görsel ve işitsel yayın organları sayesinde en iyi şekilde yapmaya çalışacaktır kanısındayım. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederiz" diye konuştu.
   Gezi programını akşam saatlerinde sonlandıran basın mensupları, gece vakti Van'a döndü.