Gerilime şiddete yer verecek açıklamalardan süratle kaçınmalıdırl

Kimdir bunlar? Başkalarının alın teri gözyaşı

VAN 6.05.2015 10:40:17 0
Gerilime şiddete yer verecek açıklamalardan süratle kaçınmalıdırl
Tarih: 01.01.0001 00:00
 VAN'IN BAŞI AĞRIYOR!

Baş ağrısı, aşırı yorgunluk, stres, psikolojik sorunlar, çözümsüzlük, sinüzit vakası vs.lerden kaynaklanır. Toplumun başı konumunda olan, siyasetçiler kendi siyasi ve ideolojik hesapları uğruna toplumu germek ve toplum üzerinde algı oluşturmaya çalışarak baş ağrısına sebep oldukları için toplumu çok çabuk etkilemektedir.

Baş ağrısını kesmek için basit bir ağrı kesici ile ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak tolumun baş ağrısını ortadan kaldırmak için basitlikten ziyade ciddi atılımlar, ciddi söylemler, ciddi düşüncelerle hareket edilmesi lazım. Aksi halde toplumun baş ağrısı öyle bir gün gelir ki, bu işe öncülük edenleri de içine alacak kadar genişler. 

Siyasal ve ideolojik hırsla, toplumu geren açıklamalara, konuşmalara ısrar edilirse bu durum ister istemez doğal olarak toplumdaki gerginliği artırmaktadır. Bu gerginlik rutinin dışına çıktığında ister istemez baş ağrısına yol açıyor. İnsanlar gergin, elbette ki bu gerginliğin artmasından memnun olanlara nemalananlar var.

Evet, Van'ın başı ağrıyor, bundan da en fazla fakir-fukara müteessir olacaktır. Çünkü onların gidecekleri gidebilecekleri ne imkânları ne de yerleri vardır!.

Esnaf, sanayici, iş adamı, tüccarda etkilenecektir. Bunların etkilenmesiyle var olan iş yerlerinin kapanması, istihdam alanları oluşturmak isteyenlerin geri kaçması söz konusudur. Bu tablodan etkilenmeyecek olan var mı?

VAR!!!...

Kimdir bunlar? Başkalarının alın teri gözyaşı ve emekleri üzerine kendilerine gelecek bina edip siyaset yapanlardır. İdeolojik saplantıdan dolayı halkın manevi ve kutsal değerlerini karalamaya, reddiye niteliğinde açıklamalar yapanlardır. Toplumsal karşılığı olmayan fakat iktidar gücüyle kendilerini "be minnet" sananlardır.

Onların kaybedecekleri bir şey yoktur çünkü bakın başa güreşenlere ekonomik anlamda bir sıkıntısı olanı görebilir misiniz?

En ufak bir olumsuzlukta sırrı kadem basmayacak olanı görebilir misiniz? İşte bunlardan dolayı, Van'da siyaset yapanlar başta olmak üzere, gazeteci arkadaşlar, köşe yazarları, kanaatiyle kitleyi etkileyenler bütün bunlar el birliği içinde bu seçimin zararsız bir şekilde atlatılması için çalışmalıdır.

Gerilime şiddete yer verecek açıklamalardan süratle kaçınmalıdırlar. Siyasilerin kullandıkları dillere dikkat etmesi, toplumu daha fazla gerekecek açıklamalardan süratle kaçınmaları lazım.

Sırf siyasi ve ideolojik idealleri uğruna, binlerce insana yalan bir haber yayan bir gazetecinin, bütün meseleleri tersyüz göstermeye çalışan politik bir liderin, masum erkek ve kadınlara iftiralar düzerek ve bunu da meslek haline getiren televizyon yayıncılarının bütün bunlar toplumun başının ağrımasından başka işe yaramayacaklarını bilinmesi lazım.

Toplumun birlik beraberliğini bozacak türden yalanlar, karalamalar, sataşmalar toplusal fitnelere sebebiyet vereceğinden dolayı cezaları da elbette büyük olacaktır. Sosyal aktiviteyi sağlayan her oluşum ve her harekette disiplin ön şart olmalıdır.

Buna en başta siyaset ve siyaset yapmakta olanlar uymalıdır. Çünkü disiplin sorumluluğun gerektirdiği, hareketin laçkalaşmasını önlemede en önemli etkendir. Sosyal, kültürel, ekonomik kısacası hayatın her alanında uygulamalarda disiplinin kaybedilmiş olması şiddetin ortaya çıkmasından başka bir işe yaramaz.

Van halkının kendi adına siyaset yapanlardan beklentisi, gerilim üretmeden, şiddete pirim vermeden her partinin, her adayın eşit şartlarda siyasetini tanıtması, propagandasını yapması, kimsenin canını acıtmadan, malını talan etmeden, korku bezdirme ve sindirmeye mahal vermeden çalışmasını yapmasıdır.

Van halkının 1 milyon 86 bin insanının huzuru güvenliği selameti açısından her parti her aday üzerine düşeni yapmalı. Kardeşlik bilinciyle, aynı kaderi paylaştıklarının farkında olunmasıyla hareket etmelerini beklediği siyasetçileri Van'ın başını daha fazla ağrıtacak, medyada Van'ı yaşanılır huzur ortamının hâkim olduğunu göstermeleri için el birliği yapmalarını bekliyor.

Siyasiler oy kaygısında, Van halkı ise huzur kaygısında. Kimin kazandığından çok, kimin fayda getireceği düşüncesinde, Van halkı, seçimin kazasız belasız bitirilmesini bekliyor. Sanırım çok şey beklemiyor, herhalde siyasilerin buna itiraz edecek halleri yok!.

Nasihatlerin musibetlerden evla olması dileğiyle.