'Geri dönüşüm'ü anlayamadık!

İpekyolu Belediyesi ilçenin daha temiz tutulması ve atıkların geri dönüşüme kazandırılması amacıyla birçok noktaya yerleştirdiği geri dönüşüm konteynırları vatandaşlar tarafından bilinçsizce kullanılıyor. Çöp ayrıştırma v

VAN 24.07.2015 09:53:56 0
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Türkiye'nin birçok kentinde atık malzemeler çeşitli geri dönüşüm yöntemleri ile hammadde olarak tekrar imalat süreçlerine kazandırılırken, Van'da da İpekyolu Belediyesi tarafından bir süre önce Cumhuriyet ve Maraş caddelerinin 11 noktasına geri dönüşüm konteynırları yerleştirildi. Kent merkezinin temiz tutulması ve geri dönüşümde işlenecek olan maddelerin işlem sırasında daha kolay ayrışması için konulan bu geri dönüşüm konteynırlarını vatandaşlar bilinçsiz kullanıyor.

'GERİ DÖNÜŞÜMÜ ZORLAŞTIRACAK'
Kağıt, pet şişe, metal, plastik atıkların geri dönüşümünü daha kolay sağlamak amacıyla, kentin işlek ve kalabalık caddelerine yerleştirilen geri dönüşüm konteynırlarının bilinçsiz kullanımı, bilinçli vatandaşı şaşırtırken geri dönüşümü de zorlaştıracağa benziyor.

"FARKINDALIK ŞART"
Bu duruma tepki gösteren bilinçli vatandaşlar, bu konuda herkesi biraz daha duyarlı olmaya ve yetkililerin bu konuda farklılık uyandırması gerektiğine dikkat çekti.
Türkiye'nin birçok kentinde bu geri dönüşüm konteynırlarının bilinçli bir şekilde kullanıldığını ifade eden vatandaşlar, Avrupa'nın birçok kentinde her evde bile en az üç ayrı çöp bidonunun bulunduğunu ve bunlardan birinin kâğıtlar, birinin ayrıştırılacak maddeler, bir diğerinin de ayrıştırılamayan, geriye kalan çöpler için kullanıldığını söyledi. Bu kentte de bunu çok kolay bir şekilde uygulayabileceklerini ifade eden vatandaşlar, "Yeter ki yetkililer tarafından farkındalık yaratılsın" dedi.Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş