“GERÇEK SİYASETTEN RAHATSIZ OLANLAR VAR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay’ı karalamaya yönelik yayınlanan, “PKK’ya karşı silahlanma çağrısı yaptı” şeklindeki asılsız iddiaların yer aldığı haberlere sert tepki gösteren AK Parti Van Milletvekili Aday Aday?

VAN 21.03.2015 17:31:59 0
“GERÇEK SİYASETTEN RAHATSIZ OLANLAR VAR”
Tarih: 01.01.0001 00:00

“YASİN AKTAY VE İSLAMİ STK’LAR İDDİALARI YALANLADI”

Bölgenin konularını istişare etmek üzere iyi niyetle yapılan bir toplantı üzerinden başlatılan iftira kampanyasının iftiracıların eline ayağına dolaştığını söyleyen AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Faruk Alpaslan, “AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine gelmiş, hakikaten siyaseti ve toplumu çok iyi bilen, bölgemizi çok iyi tanıyan, akan kanın durması için büyük bir liderin arkasında yer alıp gayret gösteren bir insanın gelip Van’da böyle bir şey söylemesi söz konusu değildir. Ayrıca toplantıya katılan STK’lar ve  Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay tarafından ayrı ayrı yapılan açıklamalarda, “PKK’ya karşı silahlanın çağrısı yaptı. Tepki gösteren STK’lar toplantıyı terketti” şeklindeki iddiaları açık ve kesin bir dil ile yalanladılar. Bunun sonucunda da kirli hesapları olanların iftiraları elinde kaldı” dedi.

“GERÇEK SİYASETTEN RAHATSIZ OLANLAR VAR”

Bölgenin ve ülkenin halkına hizmet üreten gerçek anlamda siyasete ihtiyaç olduğuna değinen Alpaslan, “Samimi niyet ve duygular ile yapılan güzel bir çalışmadan rahatsız olanlar, kişisel çıkarları, ihtirasları ve ideolojik hesapları için böyle bir iftira atmışlardır. Bölgenin hassasiyetlerini bilerek Van'a gelen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay Bey’i hem kişiliği ile, hem de siyasi çalışmaları ile yakından tanıyan bir insanım. Söz konusu iddialar çamur at yapışmazsa izi kalır mantığı ile yapılan karalama kampanyasından başka bir şey değildir. Aslında burada başarı ile yürütülen çözüm süreci ve Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay beyin öncülük ettiği çalışma, iyi niyetli bir çalışma olduğu için hedef alınmıştır. Çünkü yapılan çalışma ile siyasetin tabana yayılması ve verilecek kararlarda doğrudan etkili olmasının önü açılıyordu. Bu da bazı kimselerin küçük hesaplarının ve ihtiraslarının önünde büyük bir engel oluşturacaktı. Kavgadan, kandan, gözyaşından, huzursuzluktan nemalanlar tarafından, Yasin Aktay Bey’in karalanması ve yıpratılması ile yapılan önemli çalışmaların kesintiye uğratılması hedeflenmiştir” dedi.

“AK PARTİ SİLAHLI HAREKET DEĞİL, SİYASİ HAREKETTİR”

AK Parti’nin halkın, ülkenin ve insanlığın huzur ve refahı için çalışan bir misyonu olduğunu belirten Alpaslan, “AK Parti silahlarla müdacele eden değil, hizmet üreten, huzurun hakim olması için tüm gücü ile çalışan, cehalet ile mücadele eden siyasi bir harekettir. Türkiye’nin her bölgesinin kalkınması, refah düzeyinin artması ve gelişmesi için yapılan çalışmaları kimse inkar edemez. Muhalefetin istememesine, farklı yapılar tarafından sürekli engellenmeye çalışılmasına rağmen, diyaloğu geliştirip akan kardeş kanının akmaması için mücadele eden, bölgemizde, ülkemizde ve dünyada, sevginin ve barışın hakim olması için çalışan büyük bir davanın ismidir AK Parti” dedi.

“İFTİRALAR BİZİ YOLUMUZDAN VAZGEÇİREMEZ”

Halkın, huzur bozucu ve kardeşlik hukukunu zedelemeye dönük bu tür karalamalara itibar etmediğine dikkat çeken Alpaslan, “Huzurun ve güvenin sağlanmasını, olumlu gelişmelerin olmasını, Van’ın ve bölgemizin gelişmesini istemeyenler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kirli çıkar hesapları, ihtirasları ve ideolojileri doğrultusunda iftira atmaya, karalamaya devam edeceklerdir. Ancak bu iftiralar bizi yolumuzdan, çalışmalarımızdan hiçbir zaman vazgeçiremez. Aksine daha büyük özveri ve gayret ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

“İFTİRACILARI ŞİDDETLE KINIYORUM”

Kirli hesaplar ile iftira atarak, gerek AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay Beyi, gerekse İslami STK’ları karalamak isteyenleri şiddetle kınadığını ifade eden Alpaslan, “Yasin Aktay bey değerli bir bilim ve fikir adamı olmasının yanında, aynı zamanda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak da ciddi siyasi çalışmalar yapan önemli bir siyaset adamıdır. İslami STK’lar ise toplumumuzun manevi değerleri ile tanışması ve buluşması için ciddi çalışmalar yapan, toplumun yaralarını sarmaya çalışan, kardeşlik hukukunun pekişmesini önemseyen iyi niyetli kuruluşlarımızdır. İyi niyetli kişi ve kuruluşları karalamaya kimsenin gücü yetmeyecek. Bu vesile ile herkesi halkımızın huzur ve güvenini, birlik ve beraberliğini, kardeşlik hukukunu geliştirmeye katkı sunacak, sorumluluk taşıyan açıklamalar ve çalışmalar yapmaya davet ediyorum” diyerek, halkın iftiralara değil hizmete ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.