Genel Sekreter Öktem'den ziyaretler…

Van İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Özcan Öktem ve beraberindeki heyet, çeşitli ziyaretlerde bulundu. Öktem ve beraberindekiler, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Altı Nokta Körler Derneği ve Van Bedensel Engelliler Derneği Spor

VAN 16.09.2015 21:35:47 0
Genel Sekreter Öktem
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Özcan Öktem ve beraberindeki Baştabip Dt. Mehmet Aktaş, İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Kemal Bingölbali, Sağlık Bakım Hizmetler Müdür Zeynalabidin KUŞAK'tan oluşan heyet, önce aktif halde hizmet vermekte olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni ziyaret ederek, buradaki üniteleri gezdi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Öktem, "İlimize toplamda 32 tane yeni diş ünitesi alınmış olup bunun; 25 tanesi Yeni Hizmet Binasına taşınan Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde,  5 tanesi Erciş Devlet hastanesinde, 2 tanesi de Özalp Devlet hastanesinde kurulmuş olup hizmet vermeye başlamıştır.  Ayrıca bu hizmetlere ek olarak Randevu günlerimizin kısaltılması ve daha kaliteli hizmet sunmayı hedeflemekteyiz" ifadelerini kullandı.
Yeni hizmet binasının çevre ve peyzaj düzenlemesi hakkında fikir alışverişinde bulunularak hasta memnuniyeti ve çevre estetiği ekseninde düzenlemeler yapılması kararlaştırıldı…
Öktem, Altı Nokta Körler Derneği'ni ziyaret etti
İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Özcan Öktem, daha sonra Altı Nokta Körler Derneği'ne ziyarette bulundu.
Dernek Başkanı Şahabettin Kayhan dernek faaliyetleri ve engellilerin sosyal hayatta, özellikle sağlık alanında karşılaşılan genel sorunlar hakkında bilgi verdi. Dernek Başkanı Kayhan "Biz görme engellilerin istihdam alanı kısıtlı bildiğiniz gibi, bu yüzden de görme engelli arkadaşlarımızın en yoğun ve başarılı oldukları alan santral operatörlüğüdür. Çalışmalarımız ağırlıklı olarak bu meslek grubuna yönelik olmaktadır… Bunun yanı sıra aktif olarak yürüttüğümüz spor müsabakaları vardır. Örneğin görme engelli arkadaşlarımızın "zilli bir topla" oynanan; futbol, basketbol vb. oyunlar mevcuttur. Bunun için zaman zaman il dışına gidiyoruz." ifadelerine yer verdi.
Bir ziyaret de Bedensel Engelliler Derneği'ne…
Van ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Özcan Öktem, daha sonra Van Bedensel Engelliler Derneği Spor Kulübü'nü  ziyaret etti.
Van Bedensel Engelliler Derneği Spor Kulübü Başkanı Hanifi Baykara ile Genel Sekreter Opr. Dr. Özcan Öktem arasında engellilerin sağlık kurumlarında karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri hakkında bilgi alışverişi yapıldı.
Ayrıca Baykara; engelli hastaların toplum içinde varlığını kimseye muhtaç olmadan sürdürebilmesi adına Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan Yerden Sıfır Asansörler, Çağrı Butonları, Engelli Hasta Danışma Birimi hizmeti ve Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Engelli Hasta Muayenesi Önceliği tanınmasının engelli hastalar ve aileleri açısından büyük kolaylık sağladığını belirtti.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi