Genel Müdür Tekataş’tan Su İsrafi uyarısı

Vaski Genel Müdürü Ali Tekataş: 'İçme suyumuz Altın Değerindedir, İsraf etmeyiniz'

VAN 14.06.2018 16:43:34 0
Genel Müdür Tekataş’tan Su İsrafi uyarısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Vaski Genel Müdürü Ali Tekataş: 'İçme suyumuz Altın Değerindedir, İsraf etmeyiniz'

"İÇME SUYUNU SULAMA AMAÇLI KULLANMAYINIZ" VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, bayram arifesinde su israfı konusunda vatandaşları bir kez daha uyararak, başkasının hakkını gasp ederek kul hakkına giriyorsunuz.

Su gibi aziz bir nimeti böyle hor kullanmayalım. İçme suyumuz altın değerindedir, israfını engelleyelim. Altın sokağa atılmayacak değerde isi, içme suyu da bağ bahçede kullanılmayacak kadar değerlidir." uyarısında bulundu. Van Su ve Kanalizasyon İdaresi(VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş, Van'da içme suyunun sulama amaçlı kullanılmasından ve bayram öncesi sokak aralarında halıların yıkanmasından oluşan su israfının ciddi boyutlara ulaştığını belirterek, bu yüzden suyu azalan ve şikayetçi olan mahalleler var. Kul hakkı, kardeşlik hukuku, birlikte yaşama kültürü diyorsak başkasının hakkını gasp etmemeliyiz.

Bu su israfı bilhassa bu Ramazan ayı ve Bayram öncesinde şiddetli kaçırmamamız gereken bir hareket olmalıdır" dedi. Tekataş, kurum olarak Bayram öncesi bağ bahçeyi içme suyu ile sulayanlar ile ilgili bir çok şikayet aldıklarını ve ekiplerin buna hemen müdahale edip,gereken yasal işlemleri başlattığını söyleyerek, bundan şiddetle kaçınmamız gerekir.

Komşumuzun ve diğer hemşehrilerimizn hakkına giriyoruz. Onların su gibi bir nimetten faydalanmasını engelliyoruz. Buna hakkımız yok. Bunca elektrik parası ödeyip, zahmet çekip size temiz su ulaştırıyoruz . Ancak bu temiz ve kaynak suyu olan içme suyumuzun sulama amaçlı kullanılması sonucu maalesef sıkıntılar yaşanıyor. Kul hakkını yemek sadece parasını gasp etmek değildir. Onu en temel gereksinim olan sudan mahrum bırakmak, içeceği suyu bahçede israf etmek de kul hakkıdır buna özenle dikkat etmeliyiz." şeklinde konuştu.
izmir escort