Gençlik Merkezleri, Şehitleri Andı

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Şubesi, 8 Gençlik Merkezinde “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini anma” programları düzenledi.

VAN 18.03.2014 18:08:54 0
Gençlik Merkezleri, Şehitleri Andı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Şubesi, 8 Gençlik Merkezinde "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini anma" programları düzenledi.

Van Gençlik Merkezinin Kevenli İmam Hatip Lisesinde düzenlenen programa Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Metin Yıldız, Van Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan,Kevenli İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Ekrem Yılmaz, öğretmen, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini taşıyan sinevizyon gösterimi ve Van Gençlik Merkezi halk müziği ekibi tarafından okunan Çanakkale türküleri ile devam etti. Van Gençlik Merkezi tiyatro ekibi tarafından sergilenen "Çanakkale Geçilmez" isimli tiyatro oyunu ve Van Gençlik Merkezi üyesi Ömer Faruk Toktaş'ın seslendirdiği "Çanakkale Şehitleri" isimli şiiri salondaki izleyicilerden büyük alkış aldı. Sergilenen oyun ve seslendirilen şiir salonda duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. İki saat süren anma programı izleyenlerin alkışları arasında son buldu.Programın düzenlendiği Kevenli İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Ekrem Yılmaz,bu önemli günü okullarında düzenledikleri programla gençlere sunan Van Gençlik Merkezine ve Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Metin Yıldız'a teşekkür etti.

Süphan Mahallesinde bulunan Süphan Gençlik Merkezinde de Çanakkale şehitleri anıldı. Program Süphan Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Serkan Kaya, Çanakkale Şehitlerini anlatan türküleri ile programa renk kattı. Ardından Çanakkale Şehitleri anısına yazılmış olan şiirler okundu. Süphan Gençlik Merkezi tarafından Çanakkale Zaferi ve Şehitleri için düzenlenen resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere hediyeleri verildikten sonra son buldu.

Tüm Gençlik Merkezlerinde düzenlenen "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini anma" programları da Çanakkale şiirleri ve tiyatro oyunları ile anıldı. Gençlik Merkezleri olarak yapmış oldukları programlar hakkında konuşan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Metin Yıldız, "Gençlik merkezleri şubesi olarak bu anlamlı günde şehitlerimizi gençlerimiz ile birlikte analım istedik. Gençlik merkezlerimiz tarafından oluşturulan halk müziği ekibi, tiyatro ekipleri günü anlam ve önemini vurgulayan oyunlar ile o günleri gençlerimize daha iyi anlatabilmek için çalıştılar. İzleyicilerden de büyük beğeni aldıklarını gördük. "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini anma" programı Van, Süphan, Çaldıran, Gevaş, Edremit, Gürpınar ve Erciş'te iki ayrı gençlik merkezimizde şehitlerimizi andık" dedi.