“Gençlerle yepyeni bir başlangıç yapmak istiyoruz”

Van'da İslam Coğrafyaları öğrenci çalıştayı toplantısı yapıldı. Toplantıya Türkiye, Suudi Arabistan, Suriye, Ürdün, Filistin başta olmak üzere çeşitli ülkelerden üniversite öğrencileri katıldı.

VAN 2.06.2014 10:18:42 0
“Gençlerle yepyeni bir başlangıç yapmak istiyoruz”
Tarih: 01.01.0001 00:00
Birlik Vakfı’na Bağlı Genç Birlik tarafından Üniversite öğrencileri arasında İslam coğrafyaları öğrenci çalıştayı toplantısı yapıldı. Toplantıya Türkiye, Suudi Arabistan, Suriye, Ürdün, Filistin başta olmak üzere çeşitli ülkelerden üniversite öğrencileri katıldı.

“İslam ülkeleri hep sıkıntı ve cefa içindedir”
Toplantı, Birlik Vakfı Van Şube Başkanı Rasim Aslan tarafından selamlama konuşması ile başladı. Aslan, İslam coğrafyasındaki ülkelerin sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşmak için toplandıklarını belirterek, “Çeşitli İslam ülkelerinden gelen öğrenciler ile bu konuda toplanmış bulunmaktayız. Malumunuzdur ki, İslam ülkeleri hep sıkıntı ve cefa içindedir. Yüzyıllardır zulmün olduğu bu topraklar artık sorunlarının çözülmesini ve sıkıntılarının giderilmesini istemektedir. Bu sorunların giderilmesi için neler yapılabilir? Nasıl bir metot izlenebilir? Bu konuda İslam ülkelerinden gelen öğrenciler ile bu sorunlar ve çözüm önerilerini değerlendirmeye çalışacağız.” şeklinde konuştu.

“Batı, İslam ülkelerini işgal ederek çok büyük zulümlere maruz bırakmıştır”
Birçok İslam ülkesinin işgal altında olduğunu söyleyen Aslan, “İslâm ülkelerin¬den bugün bağımsız olan Mısır, Pakistan, Malezya, Bangladeş, Afganistan, Somali, Sudan, Brunei, Nijerya İngilizlerin; Cezayir, Cibuti, Çad, Fas, Gine, Mali, Moritanya, Nijer ve Tunus Fransızlar'ın; Endonezya İngiliz ve Hollandalıların işgali altındadır. Batının, Osmanlı Devletini parçalamasıyla yeni kurulan İslam ülkelerini işgal ederek çok büyük zulümlere maruz bırakmıştır. Mehmet Akif'in Müslümanları birlik ve beraberliğe davet eden şu mısraları çok manidardır. "Medeniyet size çoktan beridir diş biliyor. Evvela parçalamak, sonra da yutmak diliyor." Sonra Müslümanları birbirlerine düşman göstererek İslam dinini ortadan kaldırılması için her türlü misyonerlik çalışması yaparak insanları islamiyetten uzaklaştırmışlardır.” ifadelerini kullandı.

"Gençlerle yepyeni bir başlangıç yapmak istiyoruz”
İslam âleminin bu halde olmasının en büyük sebeplerinden biri de kendi sorunlarımıza çözüm bulamayışımızdan kaynaklandığını belirten Aslan, “Ey ehl-i iman! Zillet içinde esaret altına girmemek isterseniz, aklınızı başınıza alınız! İhtilafınızdan istifade eden zalimlere karşı ‘Müminler sadece kardeştirler’ mealindeki ayetin kal'a-i kudsiyesi içine giriniz; tahassun ediniz. Yoksa ne hayatınızı muhafaza ve ne de hukukunuzu müdafaa edebilirsiniz.” diyor, Bediüzzaman Said Nursi hazretleri. Eğer batının esaretine girmek istemiyorsak, birlik içinde hareket etmek istiyorsak, bu çalıştayın bir basamak olacağı çalışmalar, buna hizmet edecek ve vesile olacaktır. İslam ülkelerinin yeraltı ve yer üstü zenginlik kaynaklarını (Petrol-bor Madenleri- Elmas ve altın gibi… ) sömürerek kendi çıkarları için kullanmışlardır. İslam aleminin bu halde olmasının en büyük sebeplerinden biri de bizim kendi sorunlarımıza çözüm bulamayışımızdır. Batı ülkelerinin çözümlerine razı oluşumuzdur. Şimdi İslam aleminin geleceği olan gençler ile artık buna yepyeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bu yüzden “İslam Coğrafyaları Öğrenci Çalıştayı”nı Birlik Vakfı çatısı altında Genç Birlik ile birlikte gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

Daha sonra Genç Birlik Başkanı Nurullah Tuna İslam Coğrafyalarından Van’a okumaya gelen öğrencilerle İslam sorunları ve çözüm önerileri üzerine çalıştay yaptı.

Program daha sonra sonuç bildirgesinin okunmasından sonra Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla sona erdi. (Hacı Yılmaz)