Gençlerin lunapark keyfi…

Van'da özellikle hafta sonu gençlerin uğrak yerlerinden biri lunapark. İskele'deki lunaparka akın eden çocuklar ve gençler doyasıya keyifli saatler yaşıyor.

VAN 4.08.2015 12:53:20 0
Gençlerin lunapark keyfi…
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da eğlence mekanlarından biri de ilin tek lunaparkı. Daha önce İpekyolu üzerinde bulunan Anadolu Lunapark'ın Tatvan'a taşınması ile birlikte, kentin tek lunaparkı İskele'de kuruldu.
İskele'deki lunaparka akın eden çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalık ekipler doyasıya keyifli saatler yaşıyor.
Stres atmak ve eğlenmek için lunaparka geldiklerini anlatan gençler, gündüz saatleri çok sıcak olduğu için lunaparka gelemediklerini, ancak akşamüstü ve gece saatleri havanın da serin olması ile birlikte keyifli saatler geçirdiklerini belirtiyorlar.
Gazetemize açıklamalarda bulunan Ahmet Gergen isimli vatandaş, "Bildiğiniz gibi daha önce Van'da İpekyolu üzerinde Emniyet Müdürlüğü yanında Anadolu Lunapark vardı. Bizler hep oraya gidiyorduk. Sonra o lunapark bu yıl Tatvan'a taşındı. İskele'deki tek lunaparkımız burası. Bizler de zaman zaman buraya gelerek eğlencenin tadını çıkarıyoruz. Gündüz sıcak olduğu için genelde akşam saatleri takılıyoruz. Güzel bir ortam. Aile de gelebiliyor" dedi.
Gençlerin genelde ranger ve gondolu tercih ettiğini anlatan Gergen, "Dikkat ettiğimizde gençlerin en fazla ranger ve gondola bindiğini görüyoruz. Yani gençler biraz daha heyecan istiyor. Aileler ise çocukları ile birlikte dönme dolabı tercih ediyor. Yine çocuklar çarpışan araba ve salıncaklara diğer çocuk oyun gruplarına binerek eğleniyor. Herkesin hayatının bir bölümünde bu tür eğlencelerden faydalanması gerekir. Çocuklarının sürekli gevezelik yaptığından şikayet eden aileler, zaman zaman çocuklarını bu tür stres atacakları mekana getirmelidir" ifadelerini kullandı.
Öte yandan lunaparkın makinalarının elden geçtiği ve güvenlik açısından hiçbir sıkıntı olmadığını, tüm ailelerin huzur içinde eğlence makinalarını kullanabileceği açıklandı.

Bölge: Burhan Ergin