Gençler için farkındalık etkinliği düzenlendi

Hayatın Renkleri Solmasın Derneği ve Van İpekyolu İlçe Gençlik Merkezi’nin işbirliğinde gençlere yönelik farkındalık etkinliği düzenlendi.

VAN 31.07.2021 11:10:04 0
Gençler için farkındalık etkinliği düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Etkinliğe Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı sosyolog Osman Turğut, İpekyolu İlçesi Gençlik Merkezi Müdürü Sunullah Erçek, İpekyolu Gençlik Merkezi Gençlik liderleri Emrah Gürbüzerol, Ahmet Selçuk Sahan ile 70 dolayında genç katıldı.

VAN KALESİ GEZİLDİ

Etkinliğin ilk durağı Van Kalesi oldu.
Burada ilk önce tarihi Hüsrev Paşa Camii ziyaret edildi. Van’da aynı zamanda hat sanatı ve benzeri çeşitli sosyal etkinliklerin yapıldığı cami olarak tanınan Hüsrev Paşa Camii imamı Hüsrev Karakoyun burada Hüsrev Paşa Camii ile Horhor Camisi’ne ilişkin bilgiler verdi.
Gençler yeşil alan üzerinde fotoğraf çekerek keyifli anlar geçirdi. 

KÜLTÜR PARKINDAKİ ETKİNLİK

Gençler daha sonra iki araçla kale yanındaki Kültür Parka götürüldü.
Burada yemek yenildikten sonra gençler halka oluşturdu ve gençlere, Hayatın Renkleri Solmasın Derneği tarafından bastırılan internet kullanımının zararlı taraflarına dikkat çeken broşürler dağıtıldı.
Gençler de fazla kalan broşürleri parkta bulunan ailelere dağıttı.

VAN EVLERİ VE KEDİ EVİ ZİYARETİ

Kaledeki iki ayrı etkinlik ardından gençler tarihi Van Evleri ile Van Kedi Evini ziyaret etti.
Hayatın Renkleri Solmasın Derneği ile İpekyolu Gençlik Merkezi’nin düzenlediği farkındalık etkinliği bu iki ziyaretle son buldu.

ETKİNLİĞİN AMACI

Etkinliğin amacına ilişkin bilgi veren Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı sosyolog Osman Turğut, etkinliğin esas amacının gençlerin sosyal medya bağımlılığının önüne geçmek olduğunu söyledi.
Gençlerin ciddi bir ekran bağımlılığı olduğunu ifade eden Turğut, şunları kaydetti:
“Bu tür etkinliklerle biz bunun önüne geçmeye çalışıyoruz, gençlere ekran dışında bir çevrenin de olduğunu, gezilip görülecek yerlerin de olduğunu hatırlatıyoruz. Gençlerimizin ortak bir arkadaşı oluşmaya başladı, o da televizyondur, telefondur. Biz ailelerimize şunu söylüyoruz; çocuklarımızın arkadaşlarını tanımamız lazım. Lütfen bu konuda, internet, televizyon, telefon konusunda yeteri bilgi sahibi olun. Çünkü bu konuda bilgi sahibi olamazsak biz çocuklarımıza net bilgi aktaramayız. Ayrıca çocuklarımıza zaman ayıralım, onları dışarı çıkaralım, tarihi yerleri gezdirelim, bizim buradaki mesajımız budur.”

“BU TÜR FAALİYETLERE AÇIĞIZ”

İpekyolu Gençlik Merkezi Gençlik lideri Emrah Gürbüzerol da, şunları söyledi:
“Hayatın Renkleri Solmasın Derneği Başkanı Osman hocamıza çok teşekkür ediyorum. Geçlerimize böyle bir imkân sağladıkları için. Teknoloji bağımlılığıyla alakalı günümüzde çok ciddi bir problem var. Biz de bu konuya dikkat çekmek için bu tarz etkinlikler yapıyoruz ve yapmaya kararlıyız. Bu kapsamda Hüsrev Paşa Camimizi ziyaret ettik. Buradan da Kedi Evi’ne gideceğiz ve tarihi Van Evlerini gezeceğiz. Gençlerimize bu imkanı tanıyan hocalarımıza, Osman hocamıza, derneğimize teşekkür ediyoruz. Gençlik Merkezi olarak bu tür faaliyetlere açığız. Gençlerimizle birlikte keyif alarak sürdüreceğiz bu tür faaliyetlerimizi.”  Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi