Gençler camide buluştu

'Cami ve Gençlik' teması ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası programında, Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne üye gençler camide buluştu.

VAN 17.10.2014 17:12:38 0
Gençler camide buluştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

 ‘Cami ve Gençlik’ teması ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası, bu yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün de katılımıyla gerçekleşiyor. Hafta kapsamında Van Gençlik Merkezi üyesi olan gençler, Cuma namazında Van Yukarı Nurşin Camisi’nde bir araya geldi. Cuma namazını burada kılan gençler, namaz sonrası cami cemaatine lokum ikramında bulundu.

 

Programla ilgili İLKHA’ya değerlendirmede bulunan Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan, Van’da 9 tane gençlik merkezi olduğunu belirtti. Arslan, gençlik merkezlerinin amacının gençleri kötü alışkanlıklardan koruyup, topluma kazandırmak, onlara çeşitli eğitimler ve kurslar vermek olduğunu ifade etti.

 

Gençler için birçok gezi ve kültürel etkinlikler düzenlendiğini belirten Arslan, “Gençlik merkezi gençlerin ikinci bir evidir. Gençler evlerinden çıktığında, boş zamanlarında akıllarına gelen ilk yer burasıdır” dedi. Arslan, gençlerin gençlik merkezinde bulunan kütüphane, etüt salonu, halk oyunları salonu, resim sınıfı, müzik sınıfı ve bilgisayar sınıfından ücretsiz faydalanabildiğini sözlerine ekledi.