Gençler Boş Zamanlarını Halk Oyunları Oynayarak Değerlendirecek

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında başlatılan halk oyunları kursu start aldı.

VAN 5.12.2012 13:51:11 0
Gençler Boş Zamanlarını Halk Oyunları Oynayarak Değerlendirecek
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) projesi kapsamında başlatılan halk oyunları kursu start aldı. Projeyle Vanlı gençlerin kültürel faaliyetlere katılarak boş zamanlarını daha iyi değerlendirmesi amaçlanıyor.

Van Valiliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından SODES projesi destekli "Çocuklarımızdan, geleceğin gençlerini ve geleceğin sporcularını yetiştirmeyi amaçlayan' proje kapsamında halkoyunları kursu verilmeye başlandı.

Eğitimleri veren halkoyunları hocası Necmettin Yaşlak, "Van Valiliği ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün SODES proje kapsamı dahilinde bay ve bayan olmak üzere her yaş grubundaki gençlerimize dersler vermeye başladık. Her hafta sonu 75. Yıl Spor Salonu'nda belli saatler arasında öğrencilerimize günde 2 saatlik bir çalışma ile folklor kültürünü öğretmeye çalışıyoruz. Vanlı gençlerimizin bu tür kültürel faaliyetlere katılarak boş zamanlarını daha iyi değerlendirmelerini amaçlıyoruz. Emeği geçen Van Valiliği'ne ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum." dedi.