Genç girişimcinin hedefi istihdama katkı sunmak

Vanlı genç girişimci Zafer Uyğun, Uygun Temizlik adında açtığı firma ile hizmet vermeye başlarken, ilk etapta 30 istihdam sağladı. Uyğun, hedefinin en az 100 istihdam sağlamak olduğunu söyledi.

VAN 31.03.2021 10:35:12 0
Genç girişimcinin hedefi istihdama katkı sunmak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Amacının kent ekonomisine ve istihdama katkı sunmak olduğunu belirten Uygun Temizlik Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Uyğun, ilk etapta 30 personelle işe başladıklarını, hedeflerinin ise ilerleyen dönemlerde bu sayıyı 100’e tamamlamak olduğunu açıkladı.
Açıklamalarda bulunan Uyğun: “Şuan 30 personelle işe başlamış bulunuyorum. Van’da maalesef işsizlik çok. Benim de amacım gördüğüm bu işsizliğe bir nebze de olsael atmak, istihdama katkı sunmak. Bundan dolayı yeni başlamamıza rağmen 30 istihdam sağladım. Ama işim olduğu sürece ben bu sayıyı hergün arttırmayı düşünüyorum. Allah nasip ederse Uygun Temizlik çatısı altında ileride hedefim bu sayıyı 100’e tamamlamak, bu anlamda kapımız herkese açık” dedi.

“HAYATIM BOYUNCA HEP ÇALIŞTIM”

Çalışma hayatına çok erken yaşlarda başlamak zorunda kaldığını belirten Uyğun, eğitimini de bu sebeple daha ortaokul sıralarındayken bırakmak zorunda kaldığını söyledi. Çayışma hayatını anlatırken, “kendimi sürekli çalışırken yani okula giderken değil de hep çalışırken gördüm” diyen Uyğun, belli bir olgunluğa eriştikten sonra da sürekli farklı illere giderek çalışmaya devam ettiğini ifade etti. 
Uyğun, daha ilkokul sıralarındayken çalışmaya başladığını dile getirerek, şöyle konuştu; “ Hayatım boyunca hep çalıştım. Belli bir yaşa eriştikten sonra da artık il dışına çıkmaya başladım ve farklı illere giderek çeşitli işlerde çalışmaya başladım. İstanbul’da tekstil sektöründe uzun dönem çalıştım, ilk olarak çırak olarak başladığım sektörde daha sonraları ustabaşılığına kadar yükseldim. Daha sonraki yıllarda temizlik sektörüne yöneldim. İşe ilk başladığımda inşaatlarda temizlik yapmaya başladım, bir süre böyle devam ettim, ardından işi kavradıktan sonra şef oldum. Bir süre sonra da çalıştığım firmada yönetici oldum, yani artık organizasyonu ben yapmaya başladım. Bu sektörde kendimi yetiştirdikten sonra bir firma kurma düşüncesi bende hasıl oldu. Sonrasında Van’a gelip iş yeri açmak istedim, tabi bu benim yaklaşık bir yılımı aldı. Öncesinde iyi bir analiz yapmam gerekiyordu, bunları tamamlayınca da işyerimi açtım ve çalışmaya başladım.” 

“30 PERSONELLE İŞE BAŞLADIM”

Temizlik firmasını açtıktan sonra 30 personelle çalışmaya başladıklarını aktaran Uyğun, hedefinin ise bu sayıyı artırıp kent istihdamına katkı sağlamak olduğunu söyledi. Uyğun şöyle devam etti: “ İşyerimi açmadan önce uzun bir süre bekledim, Van’ı iyi tanımam gerekiyordu. Şayet böyle bir işyeri açarsam beklediğim verimi alabilir miyim diye düşündüm. Çünkü İstanbul’da belli bir potansiyele sahiptik ama Van’da tanınmıyordum, bunun için de öncesinde bir araştırma yapma gereği duydum. Ben kendisine güvenen biriyim, özgüvenim yüksektir, firmamı kurdum ve çalışmaya başladım. Çok şükür daha yeni olmama rağmen işlerim de çok iyi. Şuan 30 personelle işe başladım. Maalesef Van'da işsizlik çok, benim de en önemli amacım bu işsizliğe bir nebze de el atmak, kendimce istihdama bir nebze katkıda bulunmak. İşim olduğu sürece ben çalışan sayımızı hergün arttırmayı ve 100 istihdama ulaşmayı hedefliyorum. Allah nasip ederse Uygun Temizlik çatısı altında ileride hedefim bu sayıyı 100’e tamamlamak."
Özel Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi