Genç Girişimciler Yarışması’nda başarılı olan gence destek...

Semra Enver Yücel Vakfı’nın (SEY) düzenlediği ulusal Genç Girişimciler Yarışması’nda “Gelecek Vaad Eden Özel Ödülü” almaya hak kazanan lise öğrencisi Mehmet Emin Kaya, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanl

VAN 21.04.2021 21:07:50 0
Genç Girişimciler Yarışması’nda başarılı olan gence destek...
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Türkiye çapında 200’den fazla liseli öğrencinin başvuru yaptığı yarışmaya Van Muradiye Alpaslan Fen Lisesi’nden katılan 11. sınıf öğrencisi Mehmet Emin Kaya son 16’ya kalma başarısı gösterdi.
 Babasının sağlık sorunlarından yola çıkarak geliştirdiği giyilebilir omurga destek aparatı projesiyle finalist olan liseli girişimci adayı, jüri tarafından özel ödüle layık görüldü. Elde ettiği başarıyla hem diğer gençlere ilham olan hem de takdir toplayan genç girişimci adayı, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından Van Teknokent iş birliğinde düzenlenen “Ben Girişimciyim” adlı İş Fikri ve Girişimcilik Yarışması’na yönlendirilmek üzere DAKA’ya davet edildi.
 “AMACIMIZ BÖYLE GENÇLERİMİZİN POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARABİLMEK”
 Genç girişimci adayı Kaya’yı tebrik eden ve hediyeler sunan Van YYÜ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli “Mehmet Emin Muradiye Fen Lisesi 11. Sınıf öğrencimiz girişimci bir gencimiz. Bizler de biliyorsunuz Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı desteğiyle, Van Teknokent’te Ben Girişimciyim yarışmalarını başlattık. Bu yarışmalarımızla amacımız aslında böyle gençlerimizin potansiyellerini ortaya çıkarabilmek ama Mehmet Emin Kaya kardeşimiz kendi çabasıyla, kendi özel gayretleriyle katılmış olduğu bir yarışmada derece almış, kendisini tebrik ediyoruz. Biz de ona Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Van Teknokent olarak yine sağ olsun Doğu Anadolu Kalkınma Ajansımız destekleriyle Mehmet Emin’in ihtiyaç duyduğu, babasının bel ağrısı nedeniyle geliştirmiş olduğu bel aparatının prototipleme aşamasında DAKA desteğiyle Van Teknokentimizde kendisine hem mentorlük, eğitim ve atölye noktasında hem teknik destek noktasında hem de malzeme noktasında her türlü desteğe hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Ben Mehmet Emin Kaya’yı tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum. Saygıdeğer babasına da böyle bir evlat yetiştirdiği için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu
 “SOSYAL MEDYADA GÖRDÜM ÇOK ETKİLENDİM”
 Liseli genç girişimci adayını elde ettiği başarıdan ötürü tebrik ederek, hediye tablet sunan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, “Yaklaşık 2 gün önce sosyal medyada haberlere bakarken denk geldim. Mehmet Emin kardeşimizin yapmış olduğu tasarımdan ziyade onun hikayesi beni çok etkiledi. Kendi babasının sağlık problemlerinden kaynaklanan bir girişim hikayesi ve biz aslında Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı olarak zaten kurulduğumuz günden bu yana bölgede bu kardeşimiz gibi genç girişimcilerin elinden tutup hem onların fikirlerini ürüne dönüştürüp hem bireysel anlamda katma değer sağlayıp hem de ülke ekonomisine kazandırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Mehmet Emin’in hikayesi aslında tam Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının hedefleri ile de örtüşüyor. Bundan dolayı konuyu sayın Rektörümüzle de paylaştım, o da sağ olsun çok sıcak baktı ve zaten hali hazırda Van Teknokent ile ortaklaşa yürüyen bir Ben Girişimciyim yarışmamız var. O yarışma bünyesinde Mehmet Emin kardeşimize hem mentorlük desteği hem arge desteği hem prototip desteği olmak üzere elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız. Bir taraftan kendi akademik eğitim hayatı sürerken diğer taraftan da girişimcilik ruhuna katkı sağlamaya elimizden geldiğince gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı.
 Genç girişimci adayı desteklerinden ötürü iki kuruma teşekkür ederek, “Bu konuda benden desteklerini esirgemeyen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine ve DAKA’ya teşekkürlerimi iletiyorum. Ümit ediyorum ki devletime ve milletime daha faydalı işlerde bulunabilirim. Bu yolda benimle birlikte yürüyecek arkadaşlarım da olur, teşekkür ederim” dedi.
 Görüşme sonrası liseli girişimci adayına, Van Teknokent Genel Müdürü ve DAKA’nın uzmanları tarafından iki kurum iş birliğinde yürütülen girişimcilik alanındaki programlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Girişimci adayının ayrıca DAKA ve Van Teknokent iş birliğinde yürütülen, başvuruları hali hazırda devam eden ve tüm girişimci adaylarına açık olan “Ben Girişimciyim” adlı İş Fikri ve Girişimcilik Yarışması’na kaydı yapıldı.