Genç Doktor Kansere Yenik Düştü

Genç Doktor İçin Hastanede Cenaze Töreni

VAN 6.01.2014 17:21:10 0
Genç Doktor Kansere Yenik Düştü
Tarih: 01.01.0001 00:00
- Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde kemik iliği tedavisi görürken hayatını kaybeden Yüksekovalı genç doktor için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tören düzenlendi.

Tedavi gördüğü Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde dün sabah vefat eden kemik iliği hastası Hakkari’nin Yüksekovalı ilçesi nüfusuna kayıtlı genç doktor İshak Canan için Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde düzenlenen cenaze töreni Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari Milletvekili ve İshak Canan'ın amcası Esat Canan ve Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar ile meslektaşları ve ailesi katıldı. Törende konuşan Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde mezun olan Canan’ın 2004 yılında ilk Van’ın Çatak ilçesinde doktor olarak göreve başladığını belirterek, “Çatak’ta başladığı doktorluk hayatına, Edremit 12 No’lu Aile Sağlığı Merkezi’nde devam etti. Bir hastalığa yakalandı. Uzun yıllar o hastalıkla mücadele etti. Allah onun babasına, ailesine ve tüm sevenlerine sabır versin” dedi.

Yaklaşık sekiz yıldır kemik iliği kanseri hastalığı ile mücadele eden doktor İshak Canan’ın Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi gördüğünü ve 3 aylık evli olduğunu söyleyen Milletvekili Esat Canan ise, “Bugün bir evladımızı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesi olarak içimiz buruk, bizden bir parça kopmuş. Ama bütün meslektaşlarından bize gelen mesajlar, bizi yalnız bırakmayan tutumları bize teselli vermiştir. Ben buradan bu hastanenin önünde bütün meslektaşlarına baş sağlığı diliyorum” dedi.

Kur’an-ı Kerim’in okunduğu törende helallik alındıktan sonra genç doktorun cenazesi defnedilmek üzere Yüksekova ilçesine bağlı Karlı köyüne götürüldü.