Gelişigüzel araç parkı yüzünden, yol kenarındaki karlar temizlenemiyor

Van'da son günlerde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Kent genelinde özellikle ana caddelerde karla mücadele sırasında yol kenarına yapılan düzensiz araç parkları, çalışmalara engel oluyor.

VAN 19.01.2022 11:22:36 0
Gelişigüzel araç parkı yüzünden, yol kenarındaki karlar temizlenemiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da kent genelinde kar yağışının etkisini kaybetmesiyle çarşı merkezinde başlatılan karla mücadele çalışmalarına caddelere düzensiz park edilen araçların engel olması yüzünden, kar küreme çalışmaları sağlıklı yapılamıyor.

Kar temizliği ve karların kamyonlara yüklenerek şehir dışına taşıması çalışmaları aralıksız olarak devam ederken, özellikle ana caddelerde düzensiz bir şekilde araçlarını park eden sürücüler, bazı bölgelerde kar küreme çalışmalarına engel oluyorlar.

Van'da yoğun kar yağışıyla beraber ekipler karla mücadele çalışmalarını sürdürürken ana arterlerde yol kenarlarına park edilen araçlar, küreme çalışmalarına engel oluyor.

Belediye yetkilileri ise, kış aylarında kar temizleme ve buzlanmayı önleme çalışmaları esnasında araçlarını yol kenarlarına park etmemeleri gerektiğini belirterek, yol kenarlarına park edilen araçlar nedeniyle çalışmalarda kısmen yavaşlama olduğunu belirttiler.

Karla mücadele çalışmalarının sağlıklı yapılabilmesi için sürücülerin bu konuda duyarlı olması gerektiğini ve araçlarını uzun süreli yol kenarlarına park etmemesi gerektiğini belirten yetkililer, gelişi güzel parklar yüzünden birçok cadde de çalışma yapılamadığını vurguladılar.

Şehir merkezindeki karla mücadele çalışmalarının kısa sürede tamamlanması için vatandaşların da duyarlı davranması gerektiğini kaydeden yetkililer, özellikle araç sahiplerinin biraz daha dikkatli olması gerektiğini vurguladılar.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar ise, "Son günlerde ilimizde ciddi şekilde bir yağış oldu. 2021 yılı bölgemiz için çok kurak geçti. İnşallah yağışlar devam eder. Tabi kar yağışı nedeniyle şuanda birçok caddede özellikle yol kenarlarında ciddi bir kar birikintilerinin olduğunu görüyoruz. Bunların birçoğu gelişigüzel araç parklarından kaynaklıyor. Burada belediyelere de önemli görevler düşüyor. Akşam saatlerinde birçok cadde boşalıyor. Gece saatlerinde bu çalışmaların yapılması gerekiyor. Gelişi güzel araç parkları karla mücadele çalışmalarını engellediği gibi bizi de mağdur ediyor" ifadelerini kullandılar.

Van Bölge Gazetesi: Fehmi Tekdur