Gelincik Sınır Kapısı’nın açılmasını istiyorlar

Van’ın Başkale ilçesinde, aralarında Başkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Aşkan’ın da olduğu bir grup esnaf ve bazı mahalle muhtarları, Gelincik Sınır Kapısı’nın açılması için ilçe Kaymakamı Asım Solak ile gör

VAN 25.03.2022 10:51:52 0
Gelincik Sınır Kapısı’nın açılmasını istiyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Pandemi nedeniyle İran - Türkiye arasında yer alan sınır kapıları yaklaşık 2 yıl kapalı kaldı.
Aralarında Kapıköy Sınır Kapısı’nın da olduğu bazı sınır kapıları geçtiğimiz Ekim ayında açıldı.
İran-Van arasında bulunan sınır kapılarından biri de Başkale ilçesindeki Gelincik Sınır Kapısı.
Van’ın yanı sıra Hakkâri bölgesini de ilgilendiren, turizm ve ticaret anlamında özellikle Başkale ilçesi için büyük önem atfedilen ve kapalı olan Gelincik Sınır Kapısı'nın açılması talep ediliyor.

İLÇE SAKİNLERİ KAPININ AÇILMASINI İSTİYOR

Gelincik Sınır Kapısı’nın da açılması için Hakkâri ve Van’daki STK’lar ve sektör yetkilileri şimdiye kadar yetkili merciler nezdinde birçok girişimde bulunurken, Başkale esnafı da kapının açılması için hem yazılı hem şifaen taleplerini dile getirdi.

KAYMAKAMLA GÖRÜŞTÜLER 

Önceki gün de, Gelincik Sınır Kapısı’nın açılması için Başkale İlçe Kaymakamı Asım Solak ile görüşme gerçekleştirildi.
Başkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Aşkan ile bazı mahalle muhtarları ve esnaflar, Kaymakam Solak’ı makamında ziyaret etti.

“KAPININ AÇILMASI KONUSUNU GÖRÜŞTÜK”

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Başkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Aşkan, Kaymakam Asım Solak’ın ilçenin gelişmesi ve kalkınması için şimdiye kadar büyük bir çaba gösterdiğini söyledi.
Kapının açılması için de aynı çabayı göstereceğine inandıklarını ifade eden Aşkan, “Esnaf ve muhtarlarımızla birlikte sayın Kaymakamımız Asım Solak Beyi makamında ziyaret ettik. Gelincik Sınır Kapısı hakkında görüş alışverişinde bulunduk. İlçemiz için büyük bir önem arz eden kapının kısa sürede açılmasını umut ediyoruz. İlçemizin gelişmesi ve kalkınması için her türlü desteğini esirgemeyen Kaymakamımıza, Başkale ilçemiz adına teşekkür ederiz.” diye konuştu.
Haber: Adil Harmancı