GELİN BİRLİK OLALIM BİRLİKTE KALKINALIM!

“Bu kenti ekip olarak kalkındırmalıyız” Van Valisi İbrahim Taşyapan, ilin kalkınmasında ekip ruhunun büyük bir önem arz ettiğini belirterek, “Ekip iyi olursa başarı da kendiliğinden gelir. Ekipten kastımız, siyaseti, STK’sı, k

VAN 12.11.2016 09:50:37 0
GELİN BİRLİK OLALIM BİRLİKTE KALKINALIM!
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van’da yayın yapan İlaç Radyo’nun konuğu oldu. Özkan Altınkaynak’ın sunumunu yaptığı özel programda, Gazeteci Baki Karaca ve Ayhan Yazlık’ın sorularını cevaplayan Vali Taşyapan, Van’ın konum itibariyle çok iyi bir yerde olduğunu belirterek bunun fırsata çevrilmesi gerektiğini söyledi.


     İlin yatırımlarla kalkınması için çabaladıklarını dile getiren Vali Taşyapan; “Geldiğimiz günden itibaren, Van’da yeni, yeni yatırımlarla hizmetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Yatırımların hızlı bir şekilde yapılması konusunda büyük titizlik gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.


    “GÜÇBİRLİĞİ PLATFORMUNDA HİZMETLERİ KONUŞUYORUZ”
Güçbirliği platformu ve il koordinasyon kurulunda yaptığımız her toplantıda, Van’a daha fazla nasıl bir hizmet yapmamız gerektiğini dile getiriyoruz. Bize verilen görevleri ve bizden beklenen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Karşımızdaki insandan nasıl bir ilgi görmemizi istiyorsak, bizler de aynı şekilde vatandaşlarımıza gereken ilgiyi göstermemiz gerekir. Millet olmazsa devlet olmaz. Bu yüzden bir devlet vatandaşları ile vardır. Milletimize her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Tabi bu bir ekip işidir. Ekip iyi olursa başarı da kendiliğinde gelir. Ekipten kastımız, Siyaseti, STK’sı, Kurum ve Kuruluşların amirleri, basını, devletin yetkili birimleri bunların hepsi bir ekibin halkalarını oluşturur” diyen Vali Taşyapan, Van’da işsizliğin azalması konusunda yeni iş alanlarının da açılması gerektiğini belirterek; “Tekstilkent istihdam açısından çok iyi bir yatırım. Yaklaşık bir yıl önce kuruldu. Yakın bir zaman olmasına rağmen, 22 Fabrika hazır ve her şeyi ile yapılmış durumda. 8 firma üretim yapıyor. Bine yakın gencimiz orada çalışıyor. Yapılan üretimin bir kısmı dış piyasa gidiyor. Bu da bir başarıdır. Diğer bir avantajı da, bu gün Tekstilkentte çalışan gençlerimiz meslek öğreniyorlar. Kendini iyi yetiştiren gençlerimiz, batıya gittikleri zaman kalifiyeli eleman olarak gidiyor. Bu da gençlerimiz için bir artıdır. Tekstil kent gibi, yeni uygulanacak cazibe merkezleri programı dâhilinde çok güzel yatırımlar olacak. Cazibe kentler kapsamında, devletimizin uygulamaya aldığı projeler, yatırımcılar için çok ideal bir uygulama olacak. Organize Sanayi Bölgemiz yatırımcılar için oldukça müsait bir yer. Bizler her bir yatırımcıyı da çok önemsiyoruz. İlin Valisi olarak Organize Sanayi Bölgesi’nin Müteşebbis Heyeti Başkanıyım. Sık sık ziyarete gidiyorum. Üretim yapan fabrikaları ziyaret ederek, ürettikleri ürünleri yakından tanıma fırsatını buluyorum. Yatırımcının en ufak sorunu bile bizim için önemlidir. Önemli görmemiz gerekir. Ümit ediyorum, Van ilimiz çok yakın zamanda çok güzel yere gelecektir” dedi.


      “SINIR KAPISININ MODERNİZASYONU SÜRÜYOR”
    Sınır kapısı konusunda görüşlerini açıklayan Vali Taşyapan; “Sınır Kapısı aslında sınırlı ürünlere imkan tanıyan bir ticaret kapısıdır. Son zamanlarda hükümetimizin yaptığı başarılı çalışmalarla, sınır kapılarının Türkiye tarafından kalan kısmı en iyi şekilde modernize edildi. Bizim tarafımızda bulunan ve bize düşen sorumluluklar, en iyi şekilde hükümetimiz tarafından yerine getirilmektedir. Sınır kapısının kapsamı biraz daha farklıdır. İran tarafında bulunan kısımlar da modernize edilirse, sınır ticareti yapan vatandaşlarımız daha rahat edecekler. Biz üzerimize düşeni yapıyoruz” diyen Vali Taşyapan, sınır kapısının modernize edilmesi konusunda, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini vurguladı.


     “STADIN NEREYE YAPILACAĞI KONUSUNDA ORTAK BİR KARAR LAZIM”
Vali Taşyapan, hükümet konağı, Van’ın meydan alanı ve stadyumun yeri konusunda Vatandaşların karar verilmesi gerektiğini belirterek; “Hükümet konağımız depremde zarar gördü ama yapılan
güçlendirmeler ile tekrardan kullanılabilecek duruma getirildi. Hükümet konağı vatandaşların rahat ulaşılabileceği bir yerde olması gerekir. Bu durumu göz önünde bulundurarak yeni bir bina yapılacaksa, vatandaşların kararı önemlidir. Van’ın bir meydana ihtiyacı var. Herkesin uygun gördüğü bir yerde yapılması bize göre de mantıklı olur. Stadyumun yerinde yapılması ya da başka bir yerde yapılması konusunda bu konuda Vanlılar ve spor camiasının vereceği karar önemlidir. Mevcut yerinin çok amaçlı spor kompleksi olarak kullanılması düşüncesi var. Bireysel sporlar, Koşu parkuru, antrenman sahası, amatör takımların müsabakaları için kullanabileceği bir stadyum olarak tahsis edilmesi daha uygun olur. Çok büyük kapasiteli yeni bir şehir stadyumun spor camiasının karar vereceği bir yerde yapılması daha uygun olacağı kanaatindeyim” diyen Vali Taşyapan, “Burada kalacak olan Vanlılardır, bu konuda Vanlıların, spor camiasının ve Bakanlığın uygun görüleceği bir yerde şehir stadyumun yapılmasını uygun görüyorum” dedi.