‘Gelecek Turizmde’

Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, önümüzdeki sezon için “Gelecek Turizmde” sloganıyla çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında, Van’daki sektör temsilcileri, STK’lar ve basın kuruluşlarıyla görüşmeler gerçekleştirile

VAN 31.01.2022 11:02:39 0
‘Gelecek Turizmde’
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kaleleri, tarihi cami, kilise ve mabetleri, “deniz” olarak adlandırılan gölü, şelalesi, travertenleri, kayak tesisleri ve diğer doğal güzellikleri ile inanç turizmi, kış turizmi ve her mevsim yapılabilen kültür turizmi için bölgenin en uygun illerinden biri olan Van, sınıra yakınlığı ve dünyaya açılan kapısı Kapıköy ile de turizm açısından bölgenin en müsait illerinden biri. Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Van’ın bu özelliklerinden yola çıkarak ilin ve havzanın ekonomisine katkısı tartışılmaz hale gelen turizm konusunda ‘Kültür-Turizm-Sanat-Medya Buluşmaları' adı altında kapsamlı bir çalışma başlattı.

PAYDAŞLARLA TOPLANTILAR

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bu kapsamda sektör temsilcileri ve paydaşlarla toplantılar başlattı. İlk toplantı geçtiğimiz hafta Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) toplantı salonunda, konaklama sektörü temsilcileri ile yapıldı. Toplantıda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, Van’ın tanıtımında özel sektörün yerine ve önemine değindi.   Turizm için kentteki altyapının güçlü olması gerektiğine dikkat çeken Uslu, Vanlı iş insanlarını Van’a yatırım yapmaya ve sektörü de koordinasyon içinde hareket etmeye davet etti.

SANAT ÇEVRESİYLE TOPLANTI

İkinci toplantı ise geçtiğimiz Cumartesi günü kentteki sanat çevresiyle yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, Savat Gümüş İşletmeciliği, Dokuma, Çömlekçilik, Hüsn-i Hat, Tezhip ve Ebru sanatı ile uğraşan ustalarla bir araya geldi. Bundan sonra da her hafta kentteki iki sektörden temsilciler ve sanat ustaları ile, ardından da basın kuruluşu temsilcileriyle bilgilendirme toplantısı yapılacağı öğrenildi.

“YOL HARİTASI BELİRLEYECEĞİZ”

Kent turizminin ivme kazanması için yapılan toplantılara dair gazetemize açıklamada bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, “İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak, turizm sezonu öncesinde sektör temsilcileri ile bir araya gelerek istişarelerde bulunmak ve belli bir yol haritası belirlemeyi planlamaktayız. Tüm bu toplantılardan alacağımız çıktılar sonucunda bir yol haritası belirleyeceğiz.” dedi.

“GELECEK TURİZMDE”

“Gelecek Turizmde” sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden Uslu, “İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak ‘Gelecek Turizmde’ sloganı ile yola çıkıyoruz. Bu kapsamda, Van'da tüm turizm paydaşları ile birlikte belli bir program dahilinde toplantılar yapmayı planlamış bulunmaktayız. Toplantılardan ilkini konaklama sektörü temsilcileri ile yaparak, bismillah dedik.” diye konuştu.

“VAN’I HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ”

Van’ın turizmde olması gereken yerde olmadığını, Van’ı daha iyi bir noktaya taşımada kararlı olduklarını belirten Uslu, şunları söyledi: “Amacımız, ilimizi turizm alanında hak ettiği yere hep beraber taşımak olacaktır. İlimiz; sahip olduğu tarih, kültür, sanat ve doğal değerleri sayesinde turizm pastasından hak ettiğini alacaktır. Van’ı, Van’la yarıştıracak ve bu şekilde sahip olduğu eşsiz değerleri sayesinde ülkemizde Van'ımızı farklı bir noktaya taşımış olacağız. Van'da turizm sezonunu dört mevsime bölerek her mevsimde sahip olduğumuz değerlerimizi şekillendireceğiz.” Özel Haber: Adil HARMANCI