Gelecek sezon planları başladı, Yeni hedef 2. Lig

TFF Spor Toto 3. Lig 3. Grup'ta mücadele eden B. Vanspor, ligin 33'ncü haftasında Gölcükspor'u 3-0 yenerek ligde kalmayı garantiledi...

VAN 29.04.2014 17:21:28 0
Gelecek sezon planları başladı, Yeni hedef 2. Lig
Tarih: 01.01.0001 00:00
B. Vanspor ligin 33'ncü hafta mücadelesinde Gölcükspor ile hayati bir maça çıktı. Bu önemli ve zor maçta B.Vanspor kendi evinde karşılaştığı Gölcükspor'u 3-0 yenerek ligde kalmayı garantiledi. Karşılaşma sonrası prestij gazetesine önemli açıklamalarda bulunan B.Vanspor Kulüp Eş Başkanı Mahmut Pala, çok önemli bir maç kazandıklarını söyledi.

'ELEŞTİRİLERE AÇIĞIZ'
B.Vanspor 2013-2014 sezonunda birçok büyük takımı yenerek taraftarın 2. Lige çıkma umudunu tazelemişti. Ancak B. Vanspor özellikle ligin ikinci devresinde aldığı ağır yenilgiler yüzünden ligden düşme korkusu yaşadı. Ancak son maçta taraftarlarının da desteği ile rakibini yenen Belediye Vanspor ligde kalmayı başardı. Eleştirilere açık olduklarını belirten B.Vanspor Kulüp Eş Başkanı Pala, "Yanlışlıklardan ders çıkarmayı bilen bir kulüp olacağız" dedi.

'NOKTA TRANSFERLER YAPACAĞIZ'
TFF Spor Toto 3'ncü lig 3'ncü grup'ta gerek aldığı önemli sonuçlar gerekse seyirci atmosferi ile adından söz ettiren B. Vanspor gelecek yılın planlarını kurmaya hazırlanıyor. Forvete 3. ligin en iyi forvetini alacaklarını ifade eden Pala, hedeflerinin 2.lig olduğunu söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile oturup gelecek sezon ile ilgili fikir alışverişinde bulunacaklarını söyleyen Pala şöyle dedi: "B. Vanspor'un geleceğini tartışacağız. Başkan Kaya'nın bize ayıracağı bütçeye göre planlarımızı yapacağız. Hedefimiz B.Vanspor'u 2. Lige çıkarmak. Yerek kaynaklarımızı da çok iyi kullanacağız. Yani bu bölgede bal liginde oynayan 19-20 yaşlarındaki genç futbolcuları bulup kulübümüze kazandıracağız. Bunları 2-3 ay kendi tesislerimizde misafir edeceğiz. Eğitimlerine kadar her şeyi ile biz ilgileneceğiz. Bununla da yetinmeyeceğiz. Transfer gündemimizde çok önemli futbolcular var. Bunları transfer edeceğiz. 3 ligin en iyi futbolcuları bunlar. Çok fazla transfer değil yerinde, nokta transfer yapacağız. Kümeye düşme ile karşı karşıya kalmamızın en büyük nedeni forvettir. Forvetten sene başından beri bir türlü istediğimizi alamadık. Bu nedenle öncelikli forvet transferimiz olacak."

'SİYASETTEKİ KİRLİLİK FUTBOLA TAŞINIYOR'
Özeleştirilerini çok iyi yaptıklarını ve bu maçtan sonra da öz eleştiri yapmayı sürdüreceklerini belirten Pala şunları söyledi: "B.Vanspor siyasi bir partinin takımı olarak görülmekten vazgeçilmeli. Bazen söylediklerimiz tutmayabilir ya da gerçekleşemeyebilir. Yargısız infaza karşıyız. Eleştirilere açığız ancak eleştiri yaparken B. Vanspor'un hangi şartlarda nasıl futbol oynadığını herkes çok iyi bilmelidir.
B.Vanspor'un geleceği için Valiliğe gittik. B. Vanspor'un durumunu konuştuk. Stadyum konusunda Valilikten yardım talep ettik. Bu yardımlarımız karşılıksız kaldı. Stadyumumuzun olmaması futbolumuzu ciddi derecede olumsuz etkiliyor. Siyasetteki kirlilik futbola taşınıyor. 2 stadyumu olan şehre yeni bir stadyum yapılırken depren görmüş bir il olan Van'a bir stadyum çok görülüyor ve yapılmıyor. Stadımız ağır hasarlı. Taraftar yerimiz yok.
Gelen takımlar sıkıntı yaşıyor. Bizi düşündüren en önemli konulardan biri de budur. Özeleştirimizi çok iyi yapıyoruz. Dayanışma konusunda ne yapabiliriz? Bunu gereken herkesle görüşüyoruz ve görüşmeye de devam edeceğiz. Ancak herkes elinden geldiğince yardım etmelidir."

'B.VANSPOR SADECE FUTBOLDAN İBARET OLAN BİR KULÜP DEĞİLDİR'
B.Vanspor-Gölcükspor karşılaşmasından sonra B.Vanspor Kulüp Eş Başkanı Mahmut Pala son olarak şunları konuştu: "B.Vanspor sadece futboldan ibaret olan bir kulüp değildir. Salon ve bireysel sporlarımız da var. Ve özellikle salon sporlarında çok başarılı bir kulübüz. Van tarihine geçecek bir kadın futbol takımımız var. Başarılı bir takım aynı zamanda. Bu nedenle sadece Belediyemizin desteği yetmiyor. Kamu kuruluşlarının tutumu bu olmamalı. Valiliğin, Gençlik İl Spor Müdürlüğü'nün ciddi anlamda desteklerine ihtiyacımız var."