Gelecek Partisi’nin Van İl Başkanı Karabıyık…

Genel Başkanlığı'nı Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı Gelecek Partisi'nde, il başkanları yavaş yavaş belli olmaya başladı. Van İl Başkanlığı’na da Abdulhekim Karabıyık getirildi.

VAN 15.01.2020 18:23:45 0
Gelecek Partisi’nin Van İl Başkanı Karabıyık…
Tarih: 01.01.0001 00:00

      Kuruculuğunu eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı ve 2019 yılı sonunda resmen kurulan Gelecek Partisi teşkilatlanmaya devam ediyor.
 İçişleri Bakanlığı'na verilen dilekçe ile kurulan, kısa bir süre önce de yönetim kurulunu belirleyen Gelecek Partisi'nde Davutoğlu ve A Takımı'nın kararları doğrultusunda çalışmalar da start aldı. Van'dan 5 ismin kurucular arasında yer aldığı, Van eski vekili Mustafa Bilici'nin ise Doğu ve Güneydoğu illerinden sorumlu isim olarak görev yaptığı partinin, Van ile birlikte 4 ilin daha il başkanını belirledi.
Ahmet Davutoğlu'nun, teşkilatlanma aşamasında ilk atama yaptığı üç il İstanbul, Ankara ve Konya oldu.
 Ankara İl Başkanlığı görevine Osman Hakan Kılıç, İstanbul İl Başkanlığı görevine İsa Mesih Şahin, Konya İl Başkanlığı görevine ise Hasan Ekici getirildi.

youtube haberleri


           Üç ilin ardından Van il başkanı da belli oldu.
AK Parti'de uzun yıllar görev yapmış bir isim Gelecek Partisi Van İl Başkanı olarak belirlendi.


         VAN İL BAŞKANI KARABIYIK OLDU
Kuruluşundan bu yana il başkanının kim olduğu merak edilen partinin yapılan görüşmeler neticesinde il başkanlığı atayacağı isim belli oldu. Van'da yakından tanınan ve Ak Parti’de farklı görevlerin yanı sıra İl Başkan Yardımcılığı yapan Abdulhekim Karabıyık başkan seçildi.


           ABDULHEKİM KARABIYIK KİMDİR?
 Uzun yıllardır Van siyasetindeki en etkili isimlerden birisi olan A. Hekim Karabıyık, kuruluşundan bu yana Partinin birçok kademesinde görev yaptı. Merkez ilçe başkanlığından il başkan yardımcıllığına kadar 10 yılı aşkın bir süre bilfiil Ak Parti’de görev yapan Karabıyık, 2014 seçimlerinde Edremit'ten, 2019 yılında ise Gürpınar'dan belediye başkan aday adaylığı için müracaat etti. Van siyasetinde hatırı sayılır yeri bulunan bir isim olan Karabıyık son dönemlerde mevcut il teşkilatından isimlere yönelik de sert çıkışlar gerçekleştiren bir isim olarak dikkat çekmişti.