Geleceğin öğretmenleri mezun oldu

Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) Eğitim Fakültesi 2015-2016 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı. Mezuniyet töreninde konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal mezunların artık birer öğretmen olduğuna dikkat çekerek, 'Sizle

VAN 14.05.2016 10:57:23 0
Geleceğin öğretmenleri mezun oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00
 YYÜ Eğitim Fakültesi 2015-2016 mezunlarını verdi. YYÜ BESYO Spor Salonu'nda yapılan mezuniyet töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, öğrenciler adına Eğitim Fakültesi birincisi Yasemin Koç bir konuşma yaptı.

Eğitim Fakültesi mezuniyet töreninde konuşan Dekan Prof. Dr. İsmail Çelik, fakülte hakkında bilgiler vererek öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi.
YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında onların artık birer öğretmen olduğuna dikkat çekerek, "Sizleri çocuklarımdan ayırt etmedim. Sizleri geleceğe hazırlamak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. 4 yıl boyunca sabrettiniz ve sabrın sonunda hedefinize ulaşarak mezuniyet sürecine geldiniz. Artık üniversitemizin bir bireyi olarak Türkiye'nin her yerinde üniversitemizi temsil edeceksiniz. Mesleğiniz insanlık için çok kutsal bir meslek. Bütün insanlık alemi için çok değerli bireylersiniz. Şimdi artık ülkemize ve insanlık alemine hizmet etme durumuna geldiniz. Öğrencilerinizi de ülkemize ve insanlığa iyi hizmet eden bireyler olarak yetiştireceğinizden kuşkum yok. Hepinizi yürekten kutluyorum." dedi.
Velilere de seslenen Rektör Prof. Dr. Battal çocuklarını okutabilmek için her türlü zorluğa, sıkıntıya göğüs gerdiklerini belirterek, "Siz de bugün en az çocuklarınız kadar heyecanlısınız. Verdiğiniz emeklerin karşılığı olarak çocuklarınız birer öğretmen olarak mezun oldu. Bundan dolayı sizleri de kutluyorum" diye konuştu.
Fakülte birincisi Koç'un yaş kütüğüne plaka çakmasıyla devam eden törende dereceyle mezun olan öğrencilere protokol tarafından mezuniyet belgeleri verildi.
YYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Demirel, Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Genel Sekreter Doç. Dr. Yusuf Uzun, dekanlar, yüksek okul müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı tören keplerin havaya atılmasıyla sona erdi.

/ Haber MerkeziKaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi -