Geçmiş olsun... Van, Elazığ için seferber oldu

AFAD verilerine göre; 24 Ocak 2020 tarihinde, saat 20.55'te, Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası Van destek için harekete geçti.

VAN 27.01.2020 10:09:46 0
Geçmiş olsun... Van, Elazığ için seferber oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van dahil, bir çok ilde hissedilen depremde can kayıpları ve yaralanmalar oldu. Depremin ardından tüm iller gibi Van da harekete geçti. Bir çok kurum tarafından yardım kampanyalarının startı verilirken, vatandaşlar da destek olmak için kolları sıvadı. Sosyal medya hesapları üzerinden açıklamalarda bulunan Vanlılar, “Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası evlerimizi, iş yerlerimizi, aşımızı paylaşmaya hazırız” derken, bazı belediye ve kurumların hazırladığı yardım tırları Elazığ'a gönderildi. Van'dan yardım ekiplerinin, sağlıkçıların da gönderildiği Elazığ'a, bir çok gönüllü de giderek destek olmaya çalıştı.

VAN'DAN EKİP GÖNDERİLDİ

Van İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından, 6,8 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Elazığ'a 19 araç, 72 personelden oluşuan arama kurtarma ekibi ve çadır gönderildi.
Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki deprem sonrası tüm ülkede olduğu gibi Van'dan da yardım ekipleri gönderildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'den (AFAD) 10 araç ve 40 personel ile İl Sağlık Müdürlüğü'nden 4 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 5 ambulans ile 32 personel gönderildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar, “40 personel ile arama kurtarma aracı, keşif aracı, koordinasyon tırı, 6x6 arama kurtarma araçları, 4 tane de orta sınıf arama kurtarma aracı olmak üzere toplam 10 araç bölgeye gönderdik. Bunun yanında yardım ve çadır malzemesi olarak bizden sadede çadır talep edildi. Depomuzda mevcut 360 adet çadırı tırlara yükleyip olay yerine intikal ettirdik" dedi.

VANLILAR BÜYÜK DUYARLILIK GÖSTERDİ

Elazığ'da meydana gelen ve herkesi derin bir üzüntüye sevk eden depremin hemen ardından Vanlılar da harekete geçti. Özellikle sosyal medya mesajları ile üzüntülerini dile getiren Vanlılar, her türlü destekte bulunabileceği mesajlarını paylaştı.
Van'da 2011 yılında meydana gelen iki büyük depremden dolayı, Elazığ'daki acıyı daha iyi anlayabildiklerini belirten Vanlılar, Elazığlı vatandaşlara kapılarının sonuna kadar açık olduğunu bildirdi.
Vanlılar çeşitli kampanyalar düzenleyerek yardımda bulunurken, gönüllü bir çok kişi de destek için Elazığ'a gitti.

YÜZME ETKİNLİĞİ İPTAL EDİLDİ

Vangölü Aktivistleri Derneği tarafından dün yapılması planlanan “Van Gölü'nde kışın da yüzülür” etkinliğinin ikincisi, Elazığ'da meydana gelen depremden dolayı iptal edildi.
Konuyu sosyal medyadan “Acınız, Acımızdır #Elazığ #Malatya” tagıyla paylaşan Vangölü Aktivistleri Derneği; “Elazığ ilimizde meydana gelen depremden dolayı (26 Ocak 2020) pazar günü yapacağımız etkinlik iptal edilmiştir. Yaşamını yitiren hemşerilerimize rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara şifalar diliyoruz” açıklaması yaptı.
Ayrıca, yapılması planlanan başka etkinlikler de yine deprem nedeniyle iptal edildi.

YARDIM KAMPANYALARI BAŞLATILDI

Elazığ'daki yıkıcı depremin ardından Van'da belediyeler ve bir çok kurum yardım kampanyası başlattı. Deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaç duyabileceği her türlü malzeme için, bir çok noktada yardım kampanyalarının startı verildi. Van'dan bir çok kişi de, temin ettiği malzemelerle birlikte, destek olmak amacıyla Elazığ bölgesine hareket etti.

VALİ BİLMEZ: AFAD VE KIZILAY ÜZERİNDEN DESTEK OLUN

Vali Mehmet Emin Bilmez, yaptığı açıklamada; “Van’ın çok iyi bildiği bir afeti yaşamış olan Elazığ’da hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Depremin ardından gece saat 02.00 sularında 40 kişilik AFAD ve 10 kişilik UMKE ekibimiz Elazığ’a vararak ilk çalışmaya başlayan ekip oldu. Elazığ’a yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımızı AFAD ve Kızılay üzerinden destek sunmaya davet ediyorum. Bunun yanında bu tarz afetlerde dolandırıcılara ve bu afetleri fırsata çevirenlere de dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Elazığ'dan gelecek olan taleplerin karşılanması için hazır bir şekilde beklendiği aktarıldı.

Açıklamada şöyle denildi; “Elazığ Sivrice’de 6.8 şiddetinde meydana gelen deprem sonrası ilimizden deprem bölgesine ilk andan itibaren 40 Kişilik AFAD ekibi, 2 UMKE ekibi, 4 ambulans, 10 kurtarma aracı ve 3 TIR çadır gönderilmiştir. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez’in koordinasyonunda deprem bölgesi ile sürekli temas durumu söz konusudur. Bu kapsamda deprem bölgesinden gelecek talep doğrultusunda başta gıda ve barınma olmak üzere ihtiyaçların karşılanması için hazır bir şekilde beklemekteyiz. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyemize ait beş bin kişilik sıcak yemek TIR’ı da talep doğrultusunda bölgeye sevk edilecektir. Bu bağlamda depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.”

VANODER, ELAZIĞLI AİLELERİ ÜCRETSİZ AĞIRLAYACAK

Van Otelciler Derneği (VANODER) de yaptığı açıklamada; “Derneğimize üye tüm otellerimizde Elazığ’dan gelecek aileleri ücretsiz ağırlama kararı aldık. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz” mesajını paylaştı.

OTOBÜS FİRMALARI ÜCRETSİZ HİZMET SUNACAK
 

Van’da hizmet veren şehirler arası otobüs firmaları da, Elazığ’da yaşanan depreme kayıtsız kalmadı. Otobüs firmaları, Türkiye’nin her yerinden Elazığ’a gönderilecek olan yardım malzemelerini ücretsiz taşıyacağını bildirdi. Yine Elazığlı depremzede yolculardan da ücret alınmayacağı kaydedildi.
PRESTİJ Haber Merkezi

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: