Geçici güvenlik bölgeleri huzur ve güven için ilan ediliyor

Özel güvenlik bölgesi,

VAN 8.08.2015 11:10:40 0
Geçici güvenlik bölgeleri huzur ve güven için ilan ediliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ile güven ortamının sürdürülmesi, devlet ile milletin her türlü terörist tehdit ve saldırıdan korunması amacıyla halen 8 kentte “geçici güvenlik bölgesi” bulunuyor.  

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, özel güvenlik bölgeleri, “2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu” uyarınca oluşturuluyor.

Terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlar nedeniyle meskun mahal dışında, can ve mal güvenliğinin korunması bakımından girilmesinde sakınca bulunan yerlerde operasyonun devam ettiği süreyle sınırlı olmak üzere, Genelkurmay Başkanlığı veya İçişleri Bakanlığının göstereceği lüzum üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla ya da gecikmesinde sakınca bulunan hallerde vali kararıyla 15 gün ila 6 ay gibi sürelerle güvenlik bölgesi ilan edilebiliyor.

Özel güvenlik bölgesi, bölücü terör örgütünün yaptığı terör ve yıldırma eylemleri nedeniyle ilin sosyal ve ekonomik gelişmesinin olumsuz etkilendiği, bu eylemler neticesinde vatandaşların, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kaldıkları ve günlük hayatları etkilenen vatandaşların büyük mağduriyet yaşadıkları gerekçesiyle ilan ediliyor.

Bu bölgeler, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ile güven ortamının sürdürülmesi, devlet ile milletin her türlü terörist tehdit ve saldırıdan korunması amacıyla belirleniyor.

Kanunun, kamulaştırma yapılabilmesine de olanak tanıdığı güvenlik bölgelerine izinsiz girilemiyor, buna aykırı hareket edenler hapis ve para cezalarına çarptırılabiliyor.