Gazeteciler, destekler konusunda bilgilendirildi

Van'daki yerel gazete temsilcileri, Basın İlan Kurumu Van Şubesi'nin organizasyonu ile KOSGEB'in destekleri konusunda bilgilendirildi. BİK Şubesi'nde yapılan bilgilendirme toplantısında kente yeni bir WEB ofset makine alınması konusunda ne gibi

VAN 26.07.2017 09:54:10 0
Gazeteciler, destekler konusunda bilgilendirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Bölge: Necat Teyfun
   Van Merkez ve ilçelerde yayınlanan gazetelerin temsilcilerine KOSGEB'in hibe ve kredi destekleri konusunda bilgilendirme yapıldı.
Basın İlan Kurumu Van Şubesi'nde yapılan toplantıya; KOSGEB İl Müdürü Bilal Emre Yörük, DAKA Genel Sekreter Vekili Halil İbrahim Güray, Basın İlan Kurumu Van Şube Müdürü Çetin Yılmaz ve gazete temsilcileri katıldı.
   İlk olarak konuşan BİK Şube Müdürü Çetin Yılmaz, amaçlarının Van'da yayın yapan gazeteler için yeni bir WEB ofset makina alabilmenin yollarını araştırmak olduğunu söyleyerek, bu konuda DAKA ve KOSGEB yetkililerinin gazetecileri bilgilendireceğin ifade etti.
    Ardından söz alan KOSGEB İl Müdürü Bilal Emre Yörük ise Van'da çift renk veya dört renk bir matbaa tesisinin olmayışının Van için önemli bir eksiklik olduğunu söyleyerek, destekler konusunda açıklama yaptı.
    KOSGEB'in 1 milyon TL'lik üç yaşına kadar bir matbaa makinası alımı konusunda 300 bin TL hibe, 50 bin TL ise kredi desteği verdiğini, bunun gazete temsilcileri açısından değerlendirilmesi gereken bir fırsat olduğunu söyleyen Yörük, ihtiyaç olması halinde 500 bin TL'lik bir makine alımında yine aynı hibe ve kredi miktarının ödeneceğini dile getirdi.
   DAKA Genel Sekreter Vekili Halil İbrahim Güray da 2003 yılında Meclis'te çalışırken Van'da WEB ofset kurma konusunda girişimler olduğunu, ancak aradan geçen yaklaşık 15 yıl içinde hala bir ofset tesisin kurulmayışının Van adına üzüntü verici olduğunu söyledi.
Gazete temsilcileri ise söz konusu desteklerden faydalanarak bir tesis kurma konusunda, kendi aralarında yapacakları istişare sonrası karar vereceklerini dile getirdi.