Fuar merkezi Van'a göz kırpıyor

VAN 12 AY FUARLAR VE KONGRELERE AÇIK OLABİLECEK

VAN 18.09.2013 10:04:19 0
Fuar merkezi Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kalkınma Bakanlığı tarafından Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında Van'a kazandırılan Tuşpa Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bu merkezin bitmesiyle birlikte büyük şehir olan Van'da, artık fuarlar panayır havasında yapılmayacak. Yeni fuar ve kongre merkezi, fuarları halısahalarda yapılmaktan da kurtaracak

Van'da son yıllarda yapılan en büyük yatırımlardan biri olarak gösterilen Tuşpa Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki çalışmalar sürerken,
AK PartiVan Milletvekili Burhan Kayatürk, 41 bin metrekarelik alanda yapılan bu merkezin Van'a çok büyük bir canlılık getireceğini ifade etti. Van-Erciş karayolu üzerinde yapımı süren fuar ve kongre merkezi Van'a göz kırpmaya başladı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde geleneksel fuarlara en fazla ev sahipliği yapan Van, 2014'e girilirken bugüne dek fuarlarını hep fuar merkezleri dışında yapmak zorunda kaldı. Bir dönemler şehir merkezinde organizasyonu üstlenen firmaların kurduğu baraka diye tabir edilen mekanlarda fuarlar yapılırken, yine çoğu zaman bazı halı sahalar kiralanıp fuara uygun hale getirilmek suretiyle bu söz konusu fuarlar yapıldı.

KALKINMA BAKANLIĞI'NDAN Van'A BÜYÜK JEST
Türkiye'deki geri kalmış bölgelere 'Cazibe Merkezleri Programı' dahilinde el atan Kalkınma Bakanlığı,
Van'ı da bu kapsama aldı. Van'a bu program sayesinde modern bir fuar ve kongre merkezi yapan Kalkınma Bakanlığı, söz konusu fuar ve kongre merkezi ile şehri yılın 12 ayı fuarlara ve kongrelere hazır duruma getirmeyi planlıyor.
Van-Erciş Karayolu üzerinde
Organize Sanayi Bölgesi girişinde yapılan Tuşpa Fuar ve Kongre Merkezi 41bin metrekare bir alana sahip. Bu alanın yaklaşık 13 bin metrekaresi üstü kapalı olarak inşa edilirken, yeşillendirme alanları ve otopark alanları da tüm detayları ile düşünülmüş. Yeni fuar ve kongre merkezi sayesinde sürekli eleştiri konusu olan halı sahalarda ve parklarda yapılan fuar organizasyonları da son bulmuş olacak.
Kent merkezine 13 kilometre uzaklığında olan Tuşpa Fuar ve Kongre Merkezi,
Van'ın İran, Irak, Azerbaycan ve Ermenistan'a yakınlığı da göz önüne alınarak yapıldı. Yeni merkez ile şehrin ekonomik anlamda canlılığının artırılması planlanıyor.

VAN 12 AY FUARLAR VE KONGRELERE AÇIK OLABİLECEK
Söz konusu merkezlerinin olduğu şehirlerde fuarların ve kongrelerin 12 ay boyunca yapılabildiğini ifade eden
AK PartiVan Milletvekili Burhan Kayatürk, "Bu tür merkezlerin olması, şehri her an yapılabilecek fuar ve kongrelere hazır duruma getiriyor. İşte Hükümetimizin Van'a yaptığı en iyi yatırımlardan biri de 'Tuşpa Fuar ve Kongre Merkezi'dir. Bildiğiniz gibi bu fuar ve kongre merkezimiz Van-Erciş Karayolu üzerinde hemen Osb'nin girişinde yapıldı. 41 bin metrekarelik alanın yaklaşık 13 bin metrekaresi kapalı olarak planlandı" dedi.

Bu tür merkezlerin Van'ı dış dünyaya açtığını vurgulayan Kayatürk, "Tuşpa Fuar ve Kongre Merkezi, Van'a önemli artılar sağlayacak en önemli yatırımlardan biridir. Kalkınma Bakanlığı'nın destekleri ile Van'a inşa edilen bu merkez kenti ciddi anlamda bir sıkıntıdan kurtaracak. Bu merkez, Van'ın dış dünyaya da açılması anlamında önemli bir yatırım olacaktır. Hükümetimizin depremden sonra Van'da yapılan yardım ve yatırımların yanında bir taraftan da çalışmalarını yürüttüğü ve ciddi paralar harcadığı bu merkezler, uzun yıllardır yurt dışına açılma hedeflerimize de katkı sunacaktır. Biz bu yatırımla hem halı sahalarda, parklarda yapılan fuarlara bir standart getirmiş olacağız, hem de Türkiye'nin diğer kentlerinde olduğu gibi çok önemli fuarlara ev sahipliği yapmış olacağız. En basitinden bu yıl ilki yapılan Van Kitap Fuarı her yıl bu fuarda biraz daha büyüyerek yapılabilecektir. Bunun yanında sektörel fuarlarda da rahatlıkla ev sahipliği yapabilecek olan bu merkez, Van'ın gönül rahatlığı ile bu tür organizasyonlarda ev sahibi olmasını da sağlayacak" dedi.

Van Bölge Gazetesi- Bişar Ulutaş