Fırıncılara önemli eğitim

Van Büyükşehir ve İpekyolu Belediyesi işbirliği ile ilçe sınırları içerisinde bulunan fırıncılara hijyen eğitimi verdi.

VAN 15.09.2015 19:40:03 0
Fırıncılara önemli eğitim
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyük Şehir Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve İpekyolu Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü işbirliği ile kurulan Gıda Koordinasyon ekiplerince, fırın işletme sahiplerine 'Fırınlarda İşletme ve Personel Hijyeni Eğitimi' verildi. İpekyolu sınırları içerisinde bulunan fırın işletmelerine verilen gıda hijyeni eğitimine bir çok işletme sahibi ve çalışan katıldı.

Eğitimi veren İpekyolu Belediye personeli Gıda Mühendisi Ezgi Arslan, gıda sektöründe halk sağlığı için güvenli gıda üretimlerinin hassas ve çok öneli olduğunu dile getirdi. Arslan, ekmek üretiminde biyolojik, kimyasal ve fiziksel kirliklerin sadece sağlık değil ekonomik açıdan da işletmelere verdiği zararları detaylı bir şekilde anlattı.
Arslan'ın ardından aktarım yapan Büyükşehir Sağlık İşleri Daire Başkanlığında hizmet veren Gıda Teknikeri Harun Mamuk, fırın işletmelerinde yapılması gereken zorunlu hijyen kurallarını okuyarak sıraladı. Eğitim sonunda fırın işletme sahiplerine temizlik konusunda yapılması gereken uyarıcı levhalar, bone ve maskeler dağıtıldı.

/ Haber Merkezi