Film Festivali başladı

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 1 hafta süreceği belirtilen ' 3. Axtamara Van Film Festivali', 'Doğadan ses, tarihten ışık, yaşamdan hakikatle' sloganı ile start aldı.

VAN 10.10.2016 10:48:26 0
Film Festivali başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Büyükşehir Belediyesi ve Ortadoğu Sinema Akademisi'nin birlikte düzenlediği "3'üncü Axtamara Van Film Festivali", Nuda Kültür Merkezi'nde önceki akşam başladı. Festivalin açılışı belgesel gösterimi ile yapıldı. Festivalin ilk gününe aralarında HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, DBP PM Üyesi Hacer Özdemir, DBP Van İl Eş Başkanı Sevinç Şeker, HDP Van İl Eş Başkanı Yakup Ataş'ın yanı sıra Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Aksoy, ilçe belediye eş başkanları, sinemacılar ve halk katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını Van Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Cahit Bozbay, yaptı. Bölgede büyük acılar yaşandığını dile getiren Bozbay; "Bu ortamda bir nebze de olsa halkımızı sinema ile, sanat ile buluşturmanın çabası içerisindeyiz." dedi. Konuşmasının devamında belediyelere kayyum atanması eleştirisini sürdüren Bozbay, sözlerini şuşekilde tamamladı; "Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz film festivaline katkıda bulunan sinemacılarımıza, yönetmenlerimize ve tüm emeği geçen arkadaşlarımıza belediyemiz adına teşekkür ederiz. Bizler belediye olarak bu tür çalışmalarımızı her yıl organizeli ve düzenli bir şekilde sürdüreceğiz."
Festival komitesi adına konuşan Mir Mustafa Baydemir ise, "Sanat sadece bizim için değil, hakikat ve özgürlük içindir" ifadelerini kullanarak; "Bu kadar yoğun bir süreçte bu festivali yapmak bizim için önemlidir." dedi.
Daha sonra belgesel gösterimi yapıldı. Gösterimin ardından HDP Van Milletvekili Nadir Yıldırım, yönetmen Ayşe Polat'a plaket vererek, sinemanın önemine değindi ve festivali düzenleyenlere teşekkür etti. 
Film Festivali bir hafta sürecek.

/Haber Merkezi