Fillerle eşeklerin seçimi

Amerika'da seçimler yapılıyor. Bu seçimler aslında fillerle eşeklerin seçimidir. Malum Amerika'da demokratların sembolü eşek, cumhuriyetçilerin sembolü fildir.

VAN 9.11.2016 00:09:10 0
Fillerle eşeklerin seçimi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Semboller rastgele seçilmez, mutlaka bunun bilinçaltında ya da dışarıda dayandığı sebepleri vardır.

Fil, Kâbe'yi yıkmaya gelen Ebrehe'nin, eşek ise –Hadiste buyrulduğu üzere-Deccalin sembolüdür.

Fil, en büyük kara hayvanıdır. Fakat en hantal hayvan olarak kabul edilir. Bu nedenle muhakemesi zayıflayan akıl için “aklın filleşmesi” tabiri kullanılır. Fil; güçlüdür, iridir ama hantaldır. Kabiliyeti zayıftır. Fil, büyük cüsseye itimat etmenin akıl üzerindeki olumsuz etkisini sembolize eder.

Eşek ise nefsi ve şehevi azgınlığın, mahremsizliğin sembolüdür. Eşek, nefs ve şehvet için dünyada hiçbir sınır ve engelin olmamasını ister. Eşek, istediği zaman midesini doldurmak, şehvetini tatmin etmek ister. Ona göre bunların önünde bir engel olmadığı takdirde dünya adeta bir cennet olur. Deccal'in eşeğe binmesi, onun idealinin dünyayı sahte bir cennet yapmak olduğunu ifade eder. Nitekim Hadiste buyrulduğu üzere Deccal'in bir cenneti olacak. Fakat bu, sahte bir cennettir. Eşeklerin cennetidir.

Amerikan sistemi fil ve eşek üzerinde bina edilmiştir. Yani Ebrehe ve Deccal. Güç ve sahte cennet. Askeri güç ve kapitalist güç… Amerikan tarihine baktığımızda siyasetinin hep bu iki kulvarda aktığını görürüz. Amerika bazen özgürlükçü! Görünerek eşeğin üzerinde dünyayı dolaşmış; bazen de fili insanların üzerine sürmüştür. Amerikan sistemi fil ve eşek konusunda dengeyi hep koruyor. Düzenli bir şekilde iktidarı fil ve eşekler arasında dönüştürüyor. Sistem, ne sürekli fillerin ne de her zaman eşeklerin iktidarına izin veriyor. Eşek, caydırıcı değildir. Eğlendiricidir. Liberaldir. İnsanlar eşeğe aldanarak Amerika'nın cüssesini küçük görmeye başladığında hemen fili iktidara getiriyorlar. Aksi olarak da insanlar ne zaman filin oburluğundan ve baskısından bunalırsa bu sefer eşeği iktidara getiriyorlar. Bu şekilde filin baskısının ardından eşeğin iktidara gelmesiyle Amerika dünyada kendisi için olumlu bir algının oluşmasını sağlamaya çalışıyor.

Amerikan sistemi fil ve eşeğe dayandığına göre Müslümanların bunlara karşı ayrı siyasetlerinin olması gerekir. Müslümanların Amerika'ya karşı tutumları her zaman aynı olması gerekse de ara ara bu tutumlarında bir takım taktiksel değişikliklerin de olması gerekir.

Eşeklerin iktidarında Amerika daha çok bireyi ve aileyi tahrip etmeye çalışır. Haram mefhumunu ve mahremiyeti yok etmek için her yolu dener. Buna mukabil Fillerin iktidarında Amerika gözü dönmüş bir şekilde Müslümanların şiarlarını ve varlıklarını hedef alır. 

Bilhassa eşeklerin iktidarında oluşan rehavet ortamına kanmadan Müslümanlar, her alanda kendilerini geliştirmeye çalışmalıdır. Müslüman, insanların istanbul escort eşeklerin arkasında sürüklenmesini önlemek için daha çok hikmetten istifade ederek, kaleyi içten fethetmek gayesiyle Amerikan halkına tebliği ulaştırmaya çalışmalıdır. 

Buna mukabil fillerin iktidarda olduğu dönemde, Müslümanların daha çok savunma pozisyonunda olmaları ve öncelikle kendilerini korumaya almaları gerekir. Filden korkmamalı ama ona da fazla yaklaşmamak, uzak durmak gerekir.

Seçimi kim kazanacak derseniz? Eğer Amerikan sistemi eşek iktidarında Amerika'nın heybetinin azaldığına kanaat etmişse sıra file gelmiştir demektir. Aksi takdirde eşek iktidarı devam eder.

Article