Filistin'in BM'de 'Ülke' Olarak Tanınması

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Filistin'in BM'de 'Ülke' olarak tanınması anlamına gelen 'Üye Olmayan Gözlemci Ülke' statüsü hakkının kazanımıyla ilgili bir açıklama yaptı.

VAN 2.12.2012 11:15:23 0
Filistin
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ak PartiVan İl Başkanı Abdullah Aras, Filistin'in BM'de "Ülke" olarak tanınması anlamına gelen "Üye Olmayan Gözlemci Ülke" statüsü hakkının kazanımıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Şimdiye kadar Birleşmiş Milletler nezdinde Filistin'in ülke olarak değil, Filistin Kurtuluş Örgütü tarafından temsil edildiğini ve Filistin Kurtuluş Örgütü'nün de BM'de gözlemci statüsüne sahip olduğunu ifade eden Abdullah Aras, "Türkiye, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin halkından yana cesur ve kararlı tutumuyla kardeş Müslüman ülke Filistin için yıllardır İsrail'e karşı verdiği hak ve insanlık mücadelesinde, dünya kamuoyunu her fırsatta vicdana çağırmış ve 'One Minute' çıkışı gibi cesur duruşuyla bu mücadelesindeki ısrarını ve kararlılığını tüm dünyaya duyurmaya devam ediyordu. Gazze'deki son olaylarda ise yine Sayın Başbakanımızın Mısır'da İsrail'e karşı 'İsrail bilmelidir ki; bölge ülkeleri eski bölge ülkeleri değil, liderleri de eski liderler değil. İsrail, bunun sonucunun cezasını çekmek durumundadır' sarf ettiği sözleriyle, Filistin halkının haklı davasında yanında olduğunu sonuna kadar desteklerken, öte taraftan Filistin'in BM'ye üye ülke olması veya en azından 'Üye Olmayan Gözlemci Ülke' olması için yoğun diplomasi harekatı başlatmıştı. Nihayet bu yoğun çabaların sonucu Filistin, BM Genel Kurulu'nda ABD ve İsrail'in karşı tutumuna rağmen ve Yahudi lobisine rağmen, dünyada insanlık vicdanı ve sağduyusu galip gelerek Filistin, BM'de 'Üye Olmayan Gözlemci Ülke' statüsünü kazandı. 138 ülkenin lehte oy kullanarak Filistin'i BM nezdinde 'Ülke' olarak tanınması hakkı, çok şükür kazanılmış oldu. Bu karar hepimizi heyecanlandırmış, sevindirmiş ve gururlandırmıştır. Bu sayede kardeş ülkemiz Filistin, artık İsrail'in zulmüne karşı 'Uluslar arası Ceza Mahkemesi'ne gitme hakkını kazandığı gibi, Gazze'deki ablukanın kaldırılması ve İsrail'in Batı Şeria'daki yeni yerleşim yerleri inşasında da daha etkili yasal yaptırımlar elde edebilecektir. Bu tarihi kazanım; mazlumların, mağdurların ve Filistinli şehitlerin kazanımıdır. Bu kazanım; zulme karşı Allah'ın adaletinin tecel ettiği bir kazanımdır. İnşallah, bizim Filistinli kardeşlerimiz için duamız ve desteğimiz sonuna kadar sürecektir. Filistin halkının arkasında önce Allah sonra Türkiye var oldukça ve dünyanın en cesur lideri Recep Tayyip Erdoğan var oldukça inanıyoruz ki BM'de tam üyelik statüsü de kazanılacak ve yine inanıyoruz ki Filistin, İsrail zulmünden bir gün mutlaka kurtulacaktır" dedi. - Van