Fidanlık sahili çöpten arındırıldı

Van’da bir dönemler insanların yüzmek için tercih ettiği alanların başında gelen, ancak son yıllarda çöpten geçilemeyen Fidanlık sahili, yörede oturan gönüllülerin girişimleri sonucu çöpten arındırıldı.

VAN 26.08.2019 19:43:01 0
Fidanlık sahili çöpten arındırıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

       Van’ın Eminpaşa Mahallesi’nde bulunan ve yaklaşık 20 yıl önce kentte yüzmek isteyen birçok kişinin tercih ettiği alanların başında Fidanlık  bölgesi geliyordu.


           Vatandaşlar piknik yapmak için söz konusu sahili tercih ediyor, yüzmek için de en elverişli alanların başında Fidanlık geliyordu. Son yıllarda ise ilgisizlikten dolayı önce unutuldu, ardından ise çöplerde doldu.


          Eminpaşa Mahallesi’nde yaşayan Erdal Güvener, girişimlerde bulunarak Fidanlık sahilinde temizlik kampanyası başlattı. Van Şair ve Yazarlar Birliği’nin de destek verdiği kampanya sonucu sahilde temizlik gerçekleşti.


            Fidanlık sahilindeki temizlik kampanyası sonrası çok sayıda çöp toplandığını belirten Erdal Güvener, “Gerçekleştirdiğimiz Fidanlık Sahili temizlik etkinliğimizde güzelim sahilde topladığımız çöpler içinde doğada yüzyıllarca erimeyen envai çeşit çöp topladık. Eldivenden merdivene poşetten brandaya terlikten bota, kunduradan iç giyime, hırkadan cekete, jiletten cama, ilaç kutusundan içecek kutularına, battaniyeden yastık kılıfına, kozmetik kutusundan demir parçalarına sayamadığım yüzlerce çeşit çöp topladık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.


          Öte yandan söz konusu kampanya sosyal medyadan da duyuruldu.
Vatandaşlar ise gönüllü olarak temizlik yapanlara teşekkür ederek, “Van Gölü bizim olmazsa olmazımızdır. Gölün kirlenmemesi için herkes gönüllü olarak bu tür girişimlere destek sunmalı. Temizlik kampanyasını başlatan ve kampanyaya bizzat katılarak çöp toplayanlara teşekkür ediyoruz” yorumunu yaptılar.