FETÖ mağduru ailelerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup

Van’da, 28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûm aileleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’a mektup yazarak yaşadıkları mağduriyetleri dile getirdi.

VAN 12.10.2016 19:02:57 0
FETÖ mağduru ailelerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

İslamî hizmetlerinden dolayı derin devlet ile FETÖ'cü hâkim, savcı ve polisler tarafından kurulan kumpaslarla cezaevine atılan mahkûmların yakınları, yaşadıkları mağduriyetleri anlatmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a mektup yazdı.

Cezaevinde bulunan Yakup Taş, Turan Boldağ, İsmail Balka, Cömert Yorgun, Mikail Gültepe ve Nevzat Ucak’ın yakınları;  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a yazdıkları mektupları postalamak için Van İskele PTT Şubesi’ne geldi.

Mektupların gönderilmesinin ardından postane önünde basın açıklaması yapan aileler, yakınlarının kumpaslarla yıllardır zindanlarda haksızca tutulduklarını anlatarak, yeniden yargılanma talebinde bulundular.

28 Şubat ve FETÖ mağduru mahkûm aileleri adına basın açıklamasını okuyan Fehmi Balka, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından örgütün devlet kurumlarına sızmış üyelerine yönelik operasyonların düzenlendiğini hatırlattı.

FETÖ’nün başta Harbiye, Mülkiye ve Adliye olmak üzere en az kırk yıldır neredeyse devletin tüm kurumlarına hile, tehdit, şantaj ve kumpaslarla kendi üyelerini yerleştirdiğinin herkes tarafından bilinen bir gerçek olduğunu söyleyen Balka, “Her ne kadar kamuoyu, bu örgütün Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk davalarından, 17-25 Aralık soruşturmalarından ve 15 -Temmuz darbe girişiminden haberdar olsa da aslında bir fesat şebekesi olan FETÖ'nün başta İslamî şahsiyet ve camialar olmak üzere son 20 yılda mağdur ettiği pek çok kişi ve kesim bulunmaktadır.” dedi.

“Masum insanlar cezaevlerinde ‘Terörist’ yaftasıyla ömür tüketmektedir”

Balka, “Yüzlerce masum insan halen cezaevlerinde ‘terörist’ yaftasıyla ömür tüketmektedir. FETÖ üyesi polislerin işkence, kumpas ve iftirasıyla hazırlanan ifade ve sözde itirafnameler, FETÖ üyesi savcıların hazırladıkları iddianameler, FETÖ üyesi hâkimlerin verdiği kararlar ve son olarak yine FETÖ üyesi Yargıtay üyelerinin verdiği onama kararları ile bu insanlar hayatlarının baharında cezaevlerine atıldılar. Devletin her kademesinden özellikle de yargı ve emniyet bünyesinden FETÖ mensuplarının ayıklandığı bir süreci yaşıyoruz. Başlayan temizlik harekâtıyla birlikte bu fesat şebekesinin mağdur ettiği, haksız yere zindanlara attığı dindar Müslüman şahsiyetler unutulmamalı, yıllardır maruz kaldıkları yargı zulmü görmezden gelinmemelidir.” diye konuştu.

“FETÖ’cüler kendi işledikleri fâili meçhul cinayetleri masum insanlara yükledi”

FETÖ’cülerin, işledikleri fail-i meçhul cinayetleri, İslamî faaliyetlerde bulunan masum insanlara yüklediğine dikkat çeken Balka, “Bir kısmını kendilerinin işlediği fâili meçhul cinayetleri masum insanlara nasıl yüklediklerini, gerçekte var olmayan örgütleri nasıl uydurup, insanları örgüt üyeliğinden hapislere doldurduklarını yakın geçmişimizin çok uzak olmayan mahkeme arşivlerinden bulup çıkarmak zor değildir. Kendilerine vaktiyle terörist suçlamasıyla ceza verilen masum insanların, kendilerini haksız yere mahkûm ettiren ‘Terör Örgütü Üyesi’ hâkim ve savcılarla hâlâ aynı cezaevinde tutulmaları hak, adalet ve insaf ile açıklanabilir mi? İçine girdiğimiz süreçte bir yandan FETÖ mensupları derdest edilip tutuklanıyor. Diğer yandan bu yapı tarafından mağdur edilip mahkûm ettirilen masum insanların da bir an önce hürriyetlerine kavuşturulması adalet ve hakkaniyetin gereğidir.” ifadelerini kullandı. (Yılmaz Sönmez- İLKHA)