Fethullah Gülen'den Erdoğan hakkında şok sözler

Fethullah Gülen'in Hidayet Karaca ile yaptığı iddia edilen bir telefon görüşmesinde Başbakan Erdoğan için sarf ettiği kelimeler, gündeme bomba gibi düştü.

VAN 22.03.2014 09:07:53 0
Fethullah Gülen
Tarih: 01.01.0001 00:00

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ile gerçekleştirdiği iddia edilen görüşmede Gülen, Başbakan Erdoğan için yakışıksız ifadeler kullanıyor. Gezi olayları sonrasında Beyaz TV'de yayınlanan Büyük Usta programı için Başbakan Erdoğan ile ilgili görüşleri istenen Gülen, Başbakan için hain nitelemesinde bulunuyor. Erdoğan'dan "Uzun" diye bahseden Gülen, bu cümleleri daha dershane meselesi gündemde değilken söylüyor. Daha sonra hain dediği Başbakan'ın yüzüne gülen Gülen'in yaptığı takkiye de gözlerden kaçmıyor.

İşte o görüşmenin deşifresi:

30 Ağustos 2013

Fethullah Gülen: Efendim.

Hidayet Karaca: Efendim, rahatsız ettim. Melih Gökçek'le beraberdik. O da arıyormuş. Uzun uzun, yalvarırcasına bir talepte bulundu. Bunlar bir belgesel hazırlıyorlar, Usta'nın Hayatı diye. Oğlunun televizyonunda yayınlayacaklar.

F.G.: Kimin hayatı?

H.K.: Usta Hayatı. Usta'nın Hayatı diye bir belgesel yapıyorlarmış. Oğlunun kanalında da bunu yayınlayacaklar. Ne olur diyor, bu fitne fesat da biter diyor. Hocam, birkaç kelime bir şey söylese diyor.

F.G.:Ne söyleyeyim, ne istiyorsun?

H.K.: Bilemiyorum efendim. Geçmişten zatıalinizin onun annesinin vefatında, hastalığında söylediğiniz kelimeler vardı, onlardan derlenip toparlanıp bir iki cümle olabilir. Veya başka bir şey, zatıalinizin uygun göreceği bir metin olabilir. Böyle bir şey diyor. Ben olmama ihtimaline karşılık da epey bir şey yaptım. Çok yalvardı. Hocamın yanında bir parça hatırım varsa, ben gideyim dedi, oraya gideyim dedi, ben telefon açayım dedi. Böyle bir talepte bulundu.

F.G.: Bu şeyin, Uzun'un annesiyle ilgili bir şey mi bu?

H.K.: Kendisiyle alakalı yapacaklar. Uzun'un kendi hayatıyla alakalı.

F.G.: Hı-hı. O kadar çok hainlik yaptı ki, hala da yapıyor. Tarih karşısında ne deriz? Üst üste gelen falsolar karşısında ne deriz? Evet. Bir de böyle ortaya bir şey çıkmadan ne diyeyim ki ben bununla alakalı!

H.K.: Şöyle bir şey yapıyorlar, bir belgeseline koyuyorlar, sonra mesela Cumhurbaşkanı'ndan bir cümle alıyorlar, Cumhurbaşkanı bir şey diyor. Siyasetçilerden, Orhan Gencebay gibi...

F.G.: Siz o zaman, siz o zaman belirleyin bir iki şey. Bir iki cümle ben de eksik söylerim, tamam söylerim, ilave ederim, ne yapayım...

H.K.: O zaman, biz bir şeyler hazırlayalım efendim, bir iki cümlelik bir şey.

F.G.: Olur.

Kaynak: Takvim.com.tr