Fethullah Ayte: Alimler de sorumluluk almalı

Bitlisli kanaat önderi Şeyh Fethullah Ayte, Haber10’a konuştu. Çözüm sürecine destek verdiğini açıklayan Şeyh Fethullah Ayte, Âlimleri sorumluluk almaya davet etti.

VAN 3.04.2013 13:32:23 0
Fethullah Ayte: Alimler de sorumluluk almalı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yıllardır akan kanı durdurmak için başlatılan çözüm sürecine Alimlerden de destek gelmeye devam ediyor. Haber10’a konuşan Bitlisli kanaat önderi Şeyh Fethullah Ayte, “Çözüm için hepimiz sorumluluk almalıyız” dedi.

“Sadece âlimlerin değil herkesin en güzel şekilde bu iş için çalışmaları gerekir” diyen Ayte, “ Elbette akan kanın durması için Alimlerin üzerine düşen görev daha fazla. Çünkü onlar her şeyin daha fazla farkındadırlar. Onun için her âlim bu konuda elinden ne geliyorsa yapmalıdır. Sürece destek olmak için her birimiz sorumluluk almalıyız. Bu sorun hepimizin ve görmezden gelemeyiz” dedi.

Millet artık akan kanın durmasını bekliyor

“Süreç şu anda çok iyi devam ediyor” diyen Şeyh Fethullah Ayte, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Milletimiz halinden memnun. Herkes güzel şeyler olacağının farkında. Yaşananlara şahit olan insanlar her gün ‘başımıza ne gelecek’ endişesi ile yaşıyorlardı. Bugüne kadar insanlarımız ‘Başımıza bugün kim bilir ne bela gelecek’ korkusuyla hayatlarını devam ettirdiler. Milletimiz karamsar ve zor durumdaydı. Ama çözüm süreciyle birlikte herkes derin bir nefes almaya başladı ve insanımız duacı… Sürece tam destek veriyorlar. Herkes bir ümitle akan kanın durmasını bekliyor. Atılan adımların en güzel şekilde sonuçlanması için hepimiz dua ediyoruz. Hatta geçenlerde Diyarbakır’daydım. Dostlarla bir araya geldik. Esnaf halkı süreçle birlikte işlerinin açıldığını yoluna girdiğini söylüyorlar. Acayip bir ilerleme var. Çok şükür.”

Biz Osmanlıyız

Terör sorununu aşan Türkiye’nin büyük bir refaha kavuşacağının altını çizen Ayte, “İnşallah çözümle birlikte büyük bir rahatlama olur. Türkiye Allah’ın izniyle daha fazla ilerler. Ve unutulmamalı ki tüm İslam ülkeleri Türkiye’ye Osmanlı gözüyle bakıyor. Onların hayallerini de boşa çıkartmamalıyız. Allah’ın izniyle Türkiye çok daha iyi bir konuma gelecek. Biz Türkiye için bu günleri dört gözle bekliyoruz” dedi.

Akil adamlar uyarısı

Akil adamlar hakkında da açıklamalarda bulunan Ayte, “Her şey akil adamlarla çözülür. Şimdi akil kimlerdir önce onu bilmek lazım. Peygamber Efendimizin bir hadis-i şerifinde geçiyor. İnsanlar dört kısma ayrılır. Onlar biri akil insanlardır. Akil kimlerdir? Hem dünya hem ahirete çalışabilen insanlardır. Eğer böyle insanlar olursa her şey daha kolay hallolur. Akil adamlar bu tür insanlar seçilirse beklenenden çok daha güzel sonuçlar elde edilir. Herkesin hükümetimize destek olması gerekiyor. Ve kimse elinden geleni göz ardı etmemelidir. Var gücümüzle destek olmalıyız bu sürece. Başbakanımızın da söylediği gibi zehir olsa da içeceğiz” şeklinde konuştu.