Festivale 'süreç' darbesi

Van ve Hakkâri'den ilk kez dengbêjlerin de çağrıldığı Artvin'deki kültür sanat festivali bölgede yaşanan olayların hışmına uğradı. Tepki görecekleri gerekçesiyle Kürt dengbêjlerin festival programdan çıkarıldıkları öğrenildi

VAN 7.08.2015 10:19:27 0
Festivale
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Urfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve 32 kişinin yaşamını yitirdiği 100'den fazla kişinin de yaralandığı patlama ardından bölgede yer yer olaylar meydana geldi.

Ardından da savaş uçakları tarafından Kandil ve diğer bölgelerdeki kamplara yönelik bombalama gerçekleştirdi. Daha sonra da yollar kesilip, araçlar yakıldı.

Şimdiye kadar yaşanan olaylarda çok sayıda kişi yaşamını yitirirken, bu durum uzun bir aradan sonra siyasette ve toplumda yeniden gerilime neden oldu.

GERİLİM OLUMSUZ ETKİLEDİ

Beklenmedik bir şekilde aniden tırmanan ve gerilime neden olan olaylar ise, hem ekonomiyi hem de turizmi olumsuz etkiledi. Olaylar ekonomi ve turizmin yanı sıra şehirlerarası seyahati de olumuz etkiledi.
Tunceli-Erzincan karayolu olaylar nedeniyle ulaşıma kapatılırken, diğer yollarda da güvenlik tedbirleri artırıldı.

KÜLTÜR ETKİNLİĞİNE DARBE

Olaylarla birlikte "çözüm süreci"nin tıkanması, kültür sanat etkinliklerine de bir darbe oldu. 
Edinilen bilgilere göre, Artvin'de bir vakıf tarafından geleneksel olarak düzenlenen kültür-sanat şenliklerine bu yıl Van ve Hakkâri'den Kürt sanatçı ve dengbêjler de çağrıldı.

Ancak olayların tırmanması üzerine programa davet edilen sanatçılar son anda listeden çıkartıldı. 
Gazetemize konuşan, etkinlik için bir süredir hazırlık yapan Vanlı sanatçılar, olaylar nedeniyle tansiyonun yükseldiği, bu nedenle kendilerine tepki gösterileceği için listeden çıkarıldıkları şeklinde bilgi geldiğini söylediler.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı