FESTİVAL KUTLAMALARI

Festival çocuklarla güzel

VAN 11.09.2013 11:49:46 0
FESTİVAL KUTLAMALARI
Tarih: 01.01.0001 00:00
Bu yıl 3.'sü düzenlenen Vangölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali çerçevesinde Bostaniçi Beldesi'nde çocuklar için palyaço gösterisi sunuldu. Çocukların gönüllerince eğlendiği gösteride kahkahalar havada uçuştu.

Haber: Oktay CANDEMİR

"Zaruku Zêman" adı altında yapılan gösterilerde bütün etkinlik kürtçe yapıldı. Amacın çocukların ana dilleriyle eğlenmesini ve dilin hayatlarının her alanında kullanımının desteklenmesi olduğu bildirildi.
Bu yıl Van Belediyesi tarafından 3.sü düzenlenen Vangölü Kültür Sanat ve Doğa Festivali çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Kentin bir çok noktasında düzenlenen etkinlikler, katılımcılara da sürprizler yaşattı. Bu çerçevede bir etkinlik de Bostaniçi Beldesinde yapıldı. Etkinlik büyük bir coşku ile yapıldı.
Bostaniçi Belediyesi bahçesinde düzenlenen Palyaço gösterisi çocuklardan büyük beğeni topladı. "Zaroku Zêman" adı altında düzenlenen palyaço gösterisine çocuklardan ana dilleriyle kutlamaya katılmaları, şarkı, masal anlatmaları istendi.

Hazırlanan gösteriler dahilinde çocuklara masal anlatan palyaçolar, tilki, tavuk, aslan ve tavşan kostümlerine bürünen oyuncularla eğlendiler. Ayrıca çocukların yüzlerinin boyanması ve çeşitli şekillerle süslenmesi de etkiniliğin bir başka güzel yanı olarak hafızalara kazındı.
Bostaniçi beldesi çocuklarının büyük ilgi gösterdiği etkinliklerde müzik eşliğinde tüm çocukların Kürtçe parçalar eşliğinde halay çekmesi izleyeci olarak bulunan anne babalardan da büyük beğeni topladı.

Bu tür etkinliklerin daha fazla olmasını isteyen çoçuklar etkinlikleri düzenleyen herkese teşekkür ederek, "Bizeri ihmal etmeyen ve bizlere hediyeler dağıtan büyüklerimize teşekkür ediyoruz.

Van Belediyesinin bizim için yaptığı çalışmaların sürmesini istiyoruz" temennisinde bulundular.
 
CADDEDE STANTLAR AÇILDI
3. Van Gölü Kültür, Sanat ve Doğa Festivali kapsamında Cumhuriyet Caddesi´nde Bölge Kültürel Tanıtım Stantları açılışı da gerçekleştirildi.
 Bazı Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşlar tarafından açılan standlarda bir çok ürünün tanıtımı yapılacak. Cumhuriyet Caddesi´nde açılan yaklaşık 20 stant 3 gün boyunca gezilebilecek.
Pazartesi akşamı Van Kalesi´nde verilen resepsiyonla başlayan 3. Van Gölü Kültür, Sanat ve Doğa Festivali dünde Cumhuriyet Caddesi´nde Bölge Kültürel Tanıtım Stantları açılışı ile devam etti. Yaklaşık 20 standın açıldığı Cumhuriyet caddesi´nde vatandaşlarda standlara yoğun ilgi gösterdi. Standlar 3 gün boyunca gezilebilecek.
3. Van Gölü Kültür, Sanat ve Doğa Festivali dün standların açılmasının ardından resim sergisi, paneller, fotoğraf sergisi, çocuk şenliği, tiyatro ve akşam saatlerinde yapılan festival yürüyüşü ile devam etti. Festivalin dünkü bölümü Ali Baran, Helime Ömeri, Pınar Aydınlar ve Cömert´in verdiği konserle sona erdi.