Fedile Kayar da ‘evde kalıyor’!

Van’ın Cevdetpaşa Mahallesi’nde oturan, yaşamı boyunca yaşadığı sorunlardan belini doğrultamayan 77 yaşındaki Fedile Kayar da, şimdi herkes gibi evinden çıkmıyor. Kayar, kendisi çıkmadığı gibi, vatandaşlara da ‘evde kalın’ ç

VAN 31.03.2020 11:45:12 0
Fedile Kayar da ‘evde kalıyor’!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kayar’ın bir de isteği var. Fedile Kayar, hayırsever vatandaşların ve yerel yönetimlerin, sağlık ve geçim sorunlarıyla ilgili olarak kendisine ve çocuklarına yardımcı olmasını istiyor. 
Yaşamının büyük bir kısmını naylon çadırlarda ve barakalarda geçiren Fedile Kayar, son olarak İpekyolu ilçesi Cevdetpaşa Mahallesi, Selçuklu Sokak, 33 Nolu eşine ait eve yerleşti.
Van’ın bilinen renkli simalarından Fedile Kayar, ikisi de işsiz olan iki oğlu ve gelini ile birlikte bu evde yaşıyor. 
Yaşamı boyunca büyük sıkıntılarla yüzleşen Kayar, şimdi de koronavirüs salgını şaşkınlığını yaşıyor. 
Koronavirüs için ‘hastalık’ ifadesini kullanan Kayar, “Bu hastalık bitmeden kimse evden çıkmasın, zaten ben de çıkmıyorum” diyor.  
Bu arada, maddi olarak zor durumda olan Fedile Kayar ve çocukları, hayırseverlerden ve yerel yönetimlerden yardım beklediğini söylüyor.  
Bir süre önce trafik kazası geçirdiğini belirten Kayar, şu anda yürüyemeyecek durumda olduğunu söyledi.
Çocukları da çalışmadığı için geçim sıkıntısı içinde olduklarını anlatan Kayar, şöyle dedi:
“Bu hastalık çıktı herkes evde, biz de evdeyiz. Çarşıya da çıkamıyorum. İki oğlum da 2 aydır işsiz, bize yardımcı olsunlar. Hayırseverlerden ve belediyelerimizden yardım bekliyoruz.” 
Haber: Adil HARMANCI 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: