Fazıl Bor: Kaynak bulamadığımız için müsabakalara katılamıyoruz

Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor, bu sezon kaynak bulamadıkları için 5 müsabakadan sadece 1 tanesine katılabildiklerini belirterek, “Şimdiye kadar sadece halter müsabakasına katılabildik, ona da Gençlik ve Spor İl Müdür

VAN 14.08.2021 12:16:59 0
Fazıl Bor: Kaynak bulamadığımız için müsabakalara katılamıyoruz
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da görme engelliler başta olmak üzere, diğer engelli gruplar Türkiye Engelli Federasyonu bünyesinde kulüp düzeyinde müsabakalara katılıyor. 
Bazı engelli kulüplerine bağlı farklı dallarda takımlar üst liglerde yer alıyor.

“MADDİ SIKINTILAR BAŞARIYI ÖNLÜYOR”
Ancak Van’daki engelli kulüpleri, temel sorunlarının yeterince maddi destek bulamamaları olduğunu söylüyor.
Daha önce Bedensel Engelliler Basketbol 1. Ligi’nde yer alan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü de maddi sıkıntılar nedeniyle oyuncu transferi yapamadığını ve puanı düşük oyuncular oynattığı için de ligden düştüğünü açıklamıştı.

5 MÜSABAKADAN SADECE 1 TANESİNE KATILDILAR
Van Görme Engelliler Spor Kulübü de bu yıl katılması gereken tüm müsabakalarına katılamadı.
Kulübün yüzme, goalbal, halter, koşu ve satrançtan oluşan 5 müsabakadan sadece 1 tanesine katılabildikleri belirtildi.

MÜSABAKAYA KATILMAMA KARARI ALDILAR
Görme engelliler, 15-20 Ağustos tarihleri arasında Karaman’da yapılması planlanan Görme Engelliler Spor Federasyonu Yüzme müsabakalarına katılmama kararı aldı.
Van Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Fazıl Bor, “Yarın Karaman’a gitmemiz gerekiyordu, ancak gerekli yol parasını bulamadık. Bu nedenle iptal ettik, gitmeyeceğiz” dedi.

“DİLEKÇE YAZDIK CEVAP
ALAMADIK” 
 Yüzme müsabakasıyla ilgili olarak öncesinde kaynak arayışına çıktıklarını belirten Bor, “Karaman’a goalball müsabakalarına gitmemiz gerekiyordu ancak kaynak olmayınca gidemedik. Şimdiye kadar sadece halter müsabakasına katılabildik, ona da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü aracılığıyla katıldık. 5 tane müsabakaya katılmamız gerekiyordu, sadece 1 tanesine katılabildik. Valiliğe, belediyeye her tarafa dilekçe vermiştik ancak kaynak bulamadık. Para olmayınca gidemiyoruz tabi” diye konuştu.
“FEDERASYON BÜTÇESİ YETMİYOR”
Kulüp bünyesinde faaliyet yürütebilmek için zaman zaman proje hazırladıklarını, yanı sıra federasyonun da kendilerine belli bir bütçe gönderdiğini belirten Bor, şunları söyledi:
“Yılda bir Türkiye Spor Federasyonu tarafından kulübe belli bir bütçe gönderiliyor, onu da zorunlu durumlar için harcadık. Kulüplerin faaliyetlerine göre veriliyor. Dernek olarak da yaptığımız bir proje yok, bir tane yaptık onunla da kiramızı ödedik, spor malzemesi aldık. Onda zaten bütçe kullanamıyorsun müsabakalar için. Bu seneki maçlarımız bitti. Artık önümüzdeki sezon ne olur bilmiyoruz, bu şekilde devam ederse hiçbir faaliyette bulunamayacağız.”
Özel Haber: Adil HARMANCI