Fatih Çiftçi'den Van Baro Başkanı Murat Timur’u ziyaret

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi beraberindeki Partililer ile birlikte Avukatlar günü dolayısıyla Van Baro Başkanı Murat Timur’u ziyaret etti.

VAN 8.04.2013 14:09:56 0
Fatih Çiftçi
Tarih: 01.01.0001 00:00
AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi beraberindeki Partililer ile birlikte Avukatlar günü dolayısıyla Van Baro Başkanı Murat Timur’u ziyaret etti.

AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, beraberinde AK Parti İl Başkan Yardımcıları İrfan Teke, Ümit Esengül, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Akman, Cemal Hasar ve İl Gençlik Kolları Başkanı Eyüp Acar ile birlikte Van Barosunu ziyaret etti.

Avukatlar günü dolayısıyla Van Barosunu ziyaret eden Milletvekili Fatih Çiftçi ve beraberindeki heyeti karşılayan Baro Başkanı Avukat Murat Timur ve Yönetimi karşılıklı selamlaşmanın ardından sohbet edildi. Ziyaret maksadıyla birlikte çözüm sürecine değinen Çiftçi Şunları kaydetti.

“Öncelikle sizlerin ve bütün meslektaşlarımın avukatlar gününü kutluyorum. Bildiğiniz gibi ben de Van Barosu’na kayıtlı avukatım. Baro bizim için çok önemlidir. Ülkemiz için çok uzun yıllardan beri çözülemeyen bir sorunun, şu an çözüm sürecini yaşıyoruz. Bu soruna kim elini atarsa eli yanıyordu ama nihayetinde bu sorunun çözümü gerekiyordu. Bu ülkede bir anda her şeyi değiştirmek çok kolay değil,  zaman isteyen bir olaydır. Ancak  bu sorunun ortadan kaldırılması için hükümetimiz çok önemli riskler aldı” diyen Çiftçi sözlerini şu şekilde sürdürdü.
 
“Bu ülkede önyargıların olduğunu hepimizin bilmesi lazım ama buna rağmen güçlü bir irade ortaya kondu.  Ülkenin her yerinden, her kesiminden çok önemli mesajlar alındı. Van Barosu’nu yakından takip ediyorum baronun önemli bir misyonu ve yeri olduğunu biliyorum. inşallah hep birlikte el ele verip ülkemizi ve memleketimizi bu sorundan kurtaracağız. Bizim derdimiz bir daha kanın akmaması ve herkesin kardeşçe yaşamasıdır. Bizim bu inancımıza bizimle beraber toplumun büyük bir kesimi de güçlü bir şekilde katılıyor, destek veriyor.  Tabi bu konuda Baro’nun desteği de çok önemli ve bu konuda da samimi bir destek görüyoruz.  Bu nedenle ben şahsınızda tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Van Baro Başkanı Avukat Murat Timur ise şunları söyledi. “Bugünü önemsemeniz ve bizi ziyaret etmeniz bizim açımızdan oldukça memnuniyet vericidir. Baro’nun bugüne kadar olduğu gibi bu dönem daha çok işlevi olacağını düşünüyoruz. Yeni bir dönem ve yeni bir süreç yaşıyoruz.  Hakikaten hepimizin heyecanlandığını söylemek istiyoruz. Yıllardır çok zor sıkıntılı dönemler yaşadıktan sonra olağan bir döneme geçişin düşüncesi dahi, insana çok büyük bir heyecan vermeye yetiyor. Biz Baro olarak bu süreci çok yakından hassasiyetle izliyoruz ve barolarla birlikte çok ciddi bir destek sunuyoruz. Bu süreç içinde herkesin duyarlı ve sorumlu davranmasına çalışıyoruz. Umarım hayal ettiğimiz bir ülkeye hepimiz kavuşuruz.  Türkiye’de yaşayan bütün halklar kardeşçe bir gelecek inşa ederler” dedi.