Fatih Altaylı Ertuğrul Özkök İle Röportaj Yaptı

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, genel yayın yönetmenliğinden istifa ettiğinin ilk günü Hürriyet'in eski yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök'le bir röportaj yaptı.

VAN 30.03.2014 11:16:35 0
Fatih Altaylı Ertuğrul Özkök İle Röportaj Yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Fatih Altaylı, AK Parti - Cemaat kavgasında, Alo Fatih kasetlerinin ortaya çıkmasından sonra Cemaat'e yakın bir yayın politikası uygulayan Habertürk'ün eski genel yayın yönetmeni..

ÖZKÖK'ÜN KAPISINI ÇALDI

Yayın yönetmenliğinden istifa ettikten hemen sonra, kendisi gibi eski bir genel yayın yönetmeninin kapısını çaldı. Ertuğrul Özkök ve Fatih Altaylı, birbirinden garip fotoğraflar eşliğinde yaptıkları röportajda Beyaz Türkler'i konuştu. Altaylı, "Türk'ün en beyazı gri olur" derken, Özkök ise "Beyaz Türkler'in tepesine biniliyor" diyor.

1-085.jpg

"BEYAZ TÜRKLER'İN TEPESİNE BİNİLİYOR"

İşte röportajdaki o bölüm;

Ertuğrul Abi, son yıllarda bir beyaz Türk takıntın var. Ha babam de babam “Beyaz Türkler” diye bir şey yazıyorsun. Kendini öyle bir yere konumladın ki sanki onların sözcüsü gibi yazıyorsun. Ben “Beyaz Türk” diye bir kavrama inanmıyorum. “Türk’ün en beyazı gri olur” diyorum. Kim bu “Beyaz Türk” dediğin insanlar?

Fatih, beyaz Türk bir ırk değil, bir nüfus değil, bir aile değil. Benim “Beyaz Türkler” dediğim şu: Modern hayat tarzını benimsemiş, hayatın tadını çıkarmak isteyen, hayat tarzı ve hayata bakış açısı olarak Batılılığı benimsemiş insanlara “Beyaz Türk” diyorum. Aslında bunların hiçbir ortak adı yok. Bunların bir çatı altında toplandığı falan da yok. Birbirleriyle bağlantıları falan da yok. Bunlar birey. Ve bu yüzden de sürekli bunların tepesine biniliyor.

"KÜRTLER KADAR BİLE SESLERİ ÇIKMIYOR"

Bak bunu özellikle söylüyorum: “Kürtler kadar bile sesleri çıkmıyor.” Eziliyorlar ve giderek kendilerini ezilmiş, dışlanmış hissediyorlar. Ve en beteri ne biliyor musun, Türk aydını denen kesimin beyaz Türklerle hatta Türklerle bir derdi var. Türk aydını Türklerden nefret ediyor. Her şey için sürekli olarak beyaz Türkleri suçluyor. Kemalist diye suçlanıyorlar, darbeci diye suçlanıyorlar, demokrat olmakla suçlanıyorlar. Dünyada ne suç, ne günah varsa beyaz Türklerin üzerine yıkılıyor.