Faruk Alpaslan’dan referandum çalışması…

Anayasa değişikliği referandumunda EVET kampanyasına destek olmak için giydirilmiş sesli anons araçları ile çalışan Faruk Alpaslan, “15 Temmuz darbe girişiminde canları pahasına tankların önüne çıkan, vatanımızı savunmak için g?

VAN 26.03.2017 23:35:15 0
Faruk Alpaslan’dan referandum çalışması…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Faruk Alpaslan, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi’nin de içinde yer aldığı 18 maddelik Anayasa değişiklik paketi için 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan Referandumda sandıktan EVET’ sonucunun çıkması için çalıştığını söyledi.


      “REFERANDUM PARTİ MESELESİ DEĞİL ÜLKE MESELESİDİR”
     Referandumun önemine değinen Faruk Alpaslan, “Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi’ni getiren Anayasa değişiklik Referandumu herhangi bir siyasi partinin yarışı veya herhangi bir kişinin aday olup bir yere seçilme konusu değil, ülkemizin kurtuluş meselesidir. Cumhuriyet tarihinden bu yana Türkiye’nin önünü her zaman kesen, kaynaklarımızı ve imkânlarımızı sömüren güçlere karşı, yürütülen bir mücadelenin geldiği en üst noktadır. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ile bundan sonraki dönemlerde Türkiye’yi yöneten liderler üzerinde baskı oluşturmak isteyen ülkelere karşı, güçlü bir yönetim ve duruş sergilenecek. Referandum’da evet oylarının çıkması ve yönetim sisteminin değişmesi, Türkiye’deki yönetimin güçlenmesi ve istikrarın sağlanması kendi ayakları üzerinde durabilen ve dünya sistemi içinde mazlumların yanında, zalimlerin karşısında, hakkı savunan güçlü bir ülke haline gelebilmesi için, aşılması gereken önemli bir eşiktir. 100 yılda bir çıkabilecek güçlü bir liderin öncülüğünde dünyadaki mazlumların umudu haline gelen Türkiye’nin, kendi ayakları üzerinde durabilmesi için EVET demek, ülke ve ümmet meselesidir” dedi.

       Anayasa değişiklik paketinin okunması ve referandumda bilerek oy kullanılması gerektiğinin altını çizen Faruk Alpaslan, “Anayasa      değişiklik paketinde yer alan 18 maddenin içeriğini tamamen okudum ve biliyorum. Ayrıca herkesin de okumasını ve bilerek karar vermesini istiyorum. Çünkü mevcut maddeler ve değişiklikle gelen maddeler arasında mukayese yaptığımda, yasama ile yürütmenin tamamen ayrılması, yargının hem tarafsız hem de bağımsız olması, Cumhurbaşkanı dâhil yürütmenin tamamının yaptıklarından yargılanabilecek olması, demokrasinin ve hukukun güçlü bir şekilde teminat altına alındığını gösteriyor” dedi.


      “TÜRKİYE DÜNYANIN İLK 10 EKONOMİSİ ARASINDA YER ALACAK”
    Kasetlerle, farklı iftira ve karalamalarla siyasi partilerin yönetim kadrolarında yapılan operasyonlara da değinen Faruk Alpaslan, “Türkiye’de siyasi parti liderleri kaset kumpası ile bertaraf edilerek partilerde operasyonlar yapıldı. Hükümetler zayıf koalisyonlarla oluşturularak ayakta duramaz hale getirildi. Darbelerle ve muhtıralarla önü kesilen, baskı kurmak ve sömürmek isteyenlerin isteklerine göre şekillendirilerek yıllardır uyutulan Türkiye, Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ile güçlü ve istikrarlı bir yönetime kavuşarak, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasındaki yerini alacak” diyerek istikrarlı yönetimin önemine dikkat çekti.


      “REFERANDUMDA ARAÇ GİYDİRİP EVET İÇİN ÇALIŞMAK VİCDANİ BİR GÖREV”
     Türkiye’nin jeopolitik konumu ve kültürel coğrafyası içerisindeki önemini fark eden güçlü bir lider ile yönetilmesinin, dünyada büyük bir fark oluşturduğuna vurgu yapan Faruk Alpaslan, “İslam alemi ve mazlumlar üzerinde uygulanan zulüm sistemlerine dur diyebilecek güce kavuşabilmesi için, Türkiye’nin konum imkan ve fırsatlarını fark eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ekibine inanıyor ve güveniyoruz. Bu yolda liderimizi yalnız bırakmamak, bitmeyen 1. Dünya Savaşının artçıları durumunda olan, son dönemde ülkemize dışarıdan ve içeriden yoğunlaşarak yapılan saldırılara karşı, yeniden kurtuluş savaşı verebilmek, çocuklarımızın geleceğini güçlü bir Türkiye ile taçlandırabilmek için, canımı, malımı ve imkânlarımı ortaya koyarak ailemizle birlikte, bedel ödemeyi
göze alarak Anayasa değişiklik paketine EVET oyu çıkması için destek veriyorum. Gerçekleri ve doğruları insanımıza anlatmak, halkımızın üzerinde kurulan sömürü sisteminin sona ermesi için, İslam coğrafyası dışında Türkiye’nin dostunun olmadığını gördüğümüz bu zaman diliminde, bu dava için canımı vermeyi göze alarak yollara düşüp çalışıyorum. Giydirdiğim araçlarla Van merkezde, ilçelerde ve mahallelerde kapı kapı gezerek, halkımıza neden EVET dememiz gerektiğini anlatıyorum. Bu siyasi bir görev değil, ülkesini ve insanını seven, çocuklarının geleceğini teminat altına almaya çalışan bir birey olarak, insani ve vicdani bir görev. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği seferberlik talimatı çerçevesinde, vicdanımın sesini dinleyerek canla başla bu çalışmaları yürütüyorum” diyerek EVET için çalışmanın önemine değindi.


      “15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZE VEFA BORCUMUZU YERİNE GETİRİYORUZ”
    Başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere, bugüne kadar Türkiye’nin varlığı ve bekası için canını feda eden şehitlere karşı bir vefa duygusu ile çalıştığını belirten Faruk Alpaslan, “Bizim yaptıklarımız, 15 Temmuz darbe girişiminde canları pahasına tankların önüne çıkan, katillerin kurşunlarının önüne atılan, vatanı savunmak için göğsünü kurşunlara siper eden, kahraman şehit ve gazilerimizin yaptığı fedakârlığın yanında, bir damla dahi değildir. Bugüne kadar ülkemizin istiklali ve istikbali için canlarını veren şehitlerimizin bıraktığı bu emanete sahip çıkmak, bizim için vicdani ve imani bir görev. Bu onurlu görevi hedef haline geldiğimi bilerek, neye mal olursa olsun her zaman yerine getireceğim” diyerek çalışmalarına kesintisiz devam edeceğini ifade etti.