Faruk Alpaslan: “Van İŞGEM Başarı Hikayesidir”

İŞGEM’i ziyaret eden Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Faruk Alpaslan, esnaf için kuluçka merkezi fonksiyonunu yerine getiren Van İş Geliştirme Merkezi’ni (İŞGEM) ziyaret etti.

VAN 18.05.2016 10:58:48 0
Faruk Alpaslan: “Van İŞGEM Başarı Hikayesidir”
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Ziyarette Van’daki girişimciler için güvenli işyeri, üretim ve pazarlama imkânı oluşturan Van İŞGEM’in Van ekonomisi için adeta bir kuluçka merkezi görevini yerine getirdiğini söyledi.

     Van Organize Sanayi Bölgesi’nde ulusal ve uluslar arası standartlarda üretim yapan birçok fabrikanın İŞGEM’de kurulup geliştiğine dikkat çeken Faruk Alpaslan, “İŞGEM sağladığı uygun ortam ve ortak akıl ile girişimciler için uygun ortam ve özgüven sağlıyor, cesaret veriyor. Girişimcilerin işletme maliyetlerini en aza düşürürken, onların uygun hammadde temini ve pazarlara ulaşmasında da önemli destek veren İŞGEM Vanlı girişimcinin yatırımcıya dönüşmesinde önemli bir fonksiyon üstleniyor. Tüm bu faaliyetlerini yurtdışından sağladığı kaynaklarla finanse eden İŞGEM aynı zamanda Van ve Türkiye ekonomisine olumlu katkı sağlıyor” dedi.

       Mahmut Gedik Koordinatörlüğü’nde kurulup bugünlere gelen Van İŞGEM’in tüm engellemelere rağmen kapasitesini arttırmak için verdiği mücadeleyi takdirle karşıladığını belirten Faruk Alpaslan, “Van’ın gelişmesi, ekonominin canlanması, yatırımların artması, işsizlerin iş güç sahibi olması, gençlerin istihdam edilebilmesi için taş üstüne taş koyanın takdir edilmesi gerekiyor. Bu açıdan değerlendirdiğimizde İŞGEM Van için bir başarı hikâyesidir. Birçok sosyal, ekonomik ve kültürel proje için örnek teşkil edecek bir başarıyı yakalayan İŞGEM yönetimine, kurulduğu günden bu yana emeği geçen yönetici ve çalışanlara, destek veren kamu ve sivil toplum yöneticilerini kutluyorum. Yeni projeler ile İŞGEM bünyesindeki işyeri sayısı artacak, bu da Van iş dünyasına yeni girişimcilerin kazanılması ve istihdam alanlarının oluşturulması demektir” dedi. Bölge Gazetesi Haber Merkezi