Faruk Alpaslan: Kararı verecek olan şoför esnafıdır

Depremin yaralarını sarmaya çalışan kent,2014 yılının ilk günlerinde yerel yönetim seçimlerini aratmayacak büyük bir seçime ev sahipliği yapacak.

VAN 29.12.2013 22:41:48 0
Faruk Alpaslan: Kararı verecek olan şoför esnafıdır
Tarih: 01.01.0001 00:00
Depremin yaralarını sarmaya çalışan kent,2014 yılının ilk günlerinde yerel yönetim seçimlerini aratmayacak büyük bir seçime ev sahipliği yapacak.

Van Şoförler ve otomobilciler odasının yeni başkan ve yönetiminin belirleneceği seçim bir nevi belediye seçimlerine de ayna tutacak olsa da, kentin iki siyasi partisi bu seçimlerde temkinli ve mesafeli bir duruş sergiliyor.

Çünkü,büyük önem atfeden 2014 belediye seçimleri öncesi,üye sayısı itibarıyla kentin en büyük odalarından biri olan Van Şoförler ve Otomobilceler odasının yaklaşık 3500 üyesini karşılarına almayı doğru bulmuyorlar.
 

ODANIN TARİHÇESİ
Erciş, Muradiye, Özalp hariç Van Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasına kayıtlı yaklaşık  3 bin 500 üye bulunuyor.
1954 yılından bu yana Van’da hizmet veren odanın başkanlık koltuğuna sırasıyla şu şahsiyetler oturdu.
  • Nevzat Amiklioğlu         (1954-1957)
  • Fikri Bayramoğlu          (1957-1960)
  • Suphi Türkoğlu            (1960-1963)
  • Burhanetin Türkoğlu    (1963-1986)
  • Şevket Alpaslan          (1986-1996)
  • Cevat TAN                  (1996-2002)
  • Şefik Alpaslan            (2002-2004)

Şefik Alpaslan’ın ani bir kalp kriziyle hakkın rahmetine kavuşmasından sonra,kardeşi Faruk Alpaslan 2005 yılında yapılan seçimlerde,üyelerin büyük oy çoğunluğuyla Van Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığına seçildi ve sekiz yıldır bu görevin başında.
 

ALPASLAN ,GÜVEN TAZELEMEK İSTİYOR

2014 yılının Ocak ayında yapılacak oan seçimlerde Faruk Alpaslan bir kez daha güven tazelemek için aday olduğunu açıkladı.
Yeni bir adayın çıkmaması durumunda ,Faruk Alpaslan’la yarışacak olan bir diğer aday ise Emin Tugrul.
Emin Tuğrul, 2005 yılından Faruk Alpaslan’la mesai arkadaşlığı yaparken yakın zamanda yollarını ayıran bir isim.
Uzun yıllar birlikte çalıştılar,ocak 2014’te ise iki rakip olarak yarışacaklar.
Alpaslan da Tugrul da,ciddi bir seçim çalışması yürütüyorlar.
Medyaya verdikleri demeçlere bakıldığında,her iki aday da kendilerini seçimin favorisi olarak gösteriyorlar.
Alpaslan’ı Tuğrul’dan avantajlı kılan bir çok avantajı var.

Alpaslan Şoförler ve otomobilciler odası başkanlığı görevinin yanı sıra aynı zamanda Van esnaf ve sanatkarlar odası başkanlığıyla birlikte,Türkiye Şoförler ve otomobilciler federasyonu başkan yardımcılığı ve Türkiye esnaf ve sanatkarlar konfederasyonu denetim üyeliği  görevini  de sürdürüyor.

Bu avantajı iyi kullanması durumunda, Tuğru’la nazaran daha şanslı görünüyor.
Her iki aday da, siyasi partilerin gölgesinde uzak bir şekilde seçime giriyorlar.
Yani şu ana kadar herhangi bir partinin, söz konusu adaylardan hiç biri için, destek amaçlı bir beyan verdiği yok.Tamamıyla kendi başarı ve performanslarını sergileyerek, ipi göğüsleyecekler ya da bu seçimin mağlubu olarak kenara çekilecekler.


Oda başkanlığına seçildiği 2005 yılından bu yana ismi sürekli siyasi areneda  zikredilen Alpaslan için 2014 seçimleri için de bu söylemler yeniden dillendirildi.
Kimi parti kurmaylarının Alpaslan’a  2014 seçimlerinde  belediye başkanlığı için teklif götürmesine rağmen Alpaslan’ın bu teklifleri geri çevirerek,kendi esnafının yanında yer almayı tercih ettiği öne sürülüyor.


Bu iddia ve söylemlerin ne kadar doğru ya da yalan olduğunu bilmiyoruz ve bu iddialarla ilgili Alpaslan’a herhangi bir soru da yöneltmedik.
Alpaslan’ın yakın çevrelerinden aldığımız doyumlara göre,Alpaslan’a geçmiş seçim dönemlerinde de bu tekliflerin geldiği ve Alpaslan’ın o dönemlerde de bu tekliflere sıcak bakmadığı söyleniyor.
Van Şoförler ve Otomobilciler odası başkanlık görevi yaptıkları sırada , ağabeyi Şevket Alpaslan,derin yapılanmaların bir suikast sonrası katledilen,diğer ağabeyi Şefik Alpaslan ise yine oda başkanı iken geçirdiği ani kalp krizi sonrası vefat eden Faruk Alpaslan,bir yandan da bu iki ağabeylerinin  anısına sahip çıkma adına Van şoför esnafının rahatı için yarattığı başarıları sürdürme adına bu kurumun başında kalmayı tercih ettiği  öne sürülüyor.
 

SİYASİ PARTİLERİN DEKLERE ETTİĞİ BİR BEYANAT YOK
 

Ocak 2014’te yapılacak olan ve yaklaşık 3 bin Beş yüz üyesi bulunan Van Şoförler ve otomobilciler odası seçimlerinde ipi hangi adayın göğüsleyeceği az çok bilinse dahi, yaratılan spekülasyonlar kafa karıştırıyor.

Haber içinde yer verdiğimiz ve bir kez deklere etme ihtiyacı duyduğumuz ‘siyasi partilerin aday yaklaşımları’ konusunda, aleni olarak açıklanmış herhangi bir beyanat yok iken,siyasi partilerin destek sunacağı konusundaki ısrarcı söylemler ciddi tahribatlar yaratıyor.


Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz  siyasi partiler,bu tür söylemleri şiddetle red ederken,bu tür söylemlerin ve desteklerin 2014 seçimleri öncesinde ciddi dezavantajlar yaratacağı gerekçesiyle hiç bir adaydan yana tavır almayacaklarını dile getiriyorlar ve böylesi bir açıklama yapmadıklarını söylüyorlardı.
Sözün kısası, böylesi ciddi potansiyele sahip bir oda seçimi öncesi,partilerin adaylara aleni bir destek sunması ya da kendi adaylarıymış gibi deklere etmesi  mümkün görünmüyor.


Yani sonuçta,her iki aday da kendi beceri ve başarılarıyla bu seçime gidecekler.
Yeni yönetime karar verecek olan siyasi partiler değil Van şoför esnafıdır.
Kendisini bu esnafa,bu halka kabul ettiren kazanacak,