Faruk Alpaslan Adaylığını Açıklıyor

Faruk Alpaslan bugün adaylık açıklaması yapmak üzere bir basın toplantısı düzenliyor.

VAN 4.12.2017 08:29:49 0
 Faruk Alpaslan Adaylığını Açıklıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Faruk Alpaslan Adaylığını Açıklıyor
Ziya Tük’ün Haberi




Faruk Alpaslan bugün adaylık açıklaması yapmak üzere bir basın toplantısı düzenliyor.



Mail yoluyla basın daveti yapan ve adaylık açıklaması yapacağını duyuran Faruk Alpaslan, bugün saat 12.00’de basın mensupları ile bir araya gelecek.



AK Parti Van İl Başkanı’nın görevden alınmasının ardından, ismi Van İl Başkanı olarak kulislerde öne çıkan Faruk Alpaslan’ın, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı için de aday olabileceği iddialar arasında yer alıyor.



Bugün adaylık açıklaması yapacak olan Faruk Alpaslan’ın,AK Parti İl Başkanlığına mı, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına mı, yoksa başka bir yere mi aday olacağı merak konusu.



FARUK ALPASLAN KİMDİR?

Van Hızır Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı
Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF)Yönetim Kurulu Üyesi

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Eğitim Birimi Yönetim Kurulu Üyesi



1966 yılında Yüksekova’da dünyaya geldi. Van’ın Başkale ilçesinde başladığı ilköğrenini Van İrfan Baştuğ İlköğretim Okulunda tamamladı. Van 50.Yıl Orta Okulundaki orta öğrenimden sonra Van Ticaret lisesi’nden mezun oldu. Yüksek öğrenimini ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Evli iki çocuk babasıyı.



İŞ DENEYİMİ

* Taşıma Kooperatifçiliği Yönetim Kurulu Başkanlığı

* Nakliyat şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı

* Otomotiv alım-satım şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı

* İnşaat yapım şirketi Yönetim Kurulu Başkanlığı



AİLEDEN GELEN KÖKLÜ HİZMET GELENEĞİ

* 1985 Yılında büyük ağabeyi Şevket Alpaslan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına seçildi. Ardından 1996 yılında menfur bir faili meçhul suikasta kurban gitti.

* 2002 Yılında ortanca ağabeyi Şefik Alpaslan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. 2004 yılında vefat etti.

* 2005 Yılında da ailenin üçüncü üyesi olarak Faruk Alpaslan Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.



MESLEK KURULUŞLARI FAALİYETLERİ

* 2005 – 2010 Arası Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı

* 2006 – 2010 Arası Kamyoncular kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı

(Nakliyat şirketlerinin hepsini bir araya topladı. 35 bin metrekarelik bir alanda yazıhaneleri, teknik ve mekanik bakım ünitesi, restoranı, dinlenme alanları da bulunan sosyal tesisi yaptırarak hizmete sundu. Böylece düzenli bir çalışma ortamı yanında istihdam sağladı)



* 2010 – 2014 Arası Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı

(2. Dönem)

* 2010 – 2014 Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı



* 2010 – 2014 Arası Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Eğitim Birimi Yönetim Kurulu Üyeliği



* 2010 – 2014 Arası Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu 2.Başkanlığı



* 2014 - Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu Eğitim Birimi Yönetim Kurulu Üyeliği(2. Dönem – 25 Dönem Milletvekili Adaylığı için istifa etti)



* 2014 – Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu 2. Başkanlığı

(2. Dönem - 25. Dönem Milletvekili Adaylığı için istifa etti)



* 2014 - Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı

(2. Dönem - 25. Dönem Milletvekili Adaylığı için istifa etti)

Van ve ilçelerde HDP destekli 14 odanın rekabetine karşı 5 odanın verdiği desteğinin yanı sıra delege ve üye tabanlı yapılan çalışmalar sonucunda ESOB Yönetim Kurulu Başkanlığına yeniden seçildi.



* 2014 - S.S. Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefaret Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı(Devam ediyor)

Van’da S.S. Van Hızır Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefaret Kooperatifi’nikurdu. Van anakent içlerinden olan İpekyolu, Tuşba ve Edremit ilçelerinde faaliyet gösteren kooperatif, esnafa işin mahiyetine göre değişen miktarlarda kredi vererek sıkıntılı anlarında destek sağlamaktadır.



SİYASİ FAALİYETLERİ



AK Parti Van Milletvekili Adaylıkları



* 07 Haziran 2015 tarihinde yapılan Milletvekilliği Genel Seçimlerinde 4. Sıra Milletvekili Adayı olarak görev verildi.



* 01 Kasım 2015 Milletvekilliği Erken Seçimlerinde 7. Sıra Van Milletvekili Adayı olarak görev verildi.



16 Nisan 2017 Referandum Çalışmaları

* 16 Nisan 2017 Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi Referandum’nda propaganda araçları giydirerek gönüllü destek çalışmaları yaptı.



SOSYAL VE MESLEKİ FAALİYETLERİ

* Üyeleri ve halk arasında siyasi görüş ve etnik köken ayırımı yapmadan, her türlü sorunları ile ilgilendi. Üyelerin ve halkın gerek kamu kurum ve kuruluşlarında, gerekse siyasi mercilerdeki talep ve sorunlarını yetkililer ile görüşerek, çözüm yolunda bir köprü görevi üstlendi. Çözüm odaklı ve insan merkezli çalışma anlayışı ile Van ve ilçelerinde adeta çare kapısı oldu.



* Çözüm Sürecine destek olmak amacıyla 77 sivil toplum örgütü adına barış çağrısı yaptı.  Çözüm Sürecinin başlangıcında destek olmak amacıyla sivil toplum örgütlerini temsilen kamuoyu ile paylaştığı, “En Kötü Barış, En Haklı Savaştan Daha İyidir” şeklindeki barış çağrısı, yerel ve ulusal medyanın yanı sıra kamuoyunda da karşılık buldu.



*Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı olarak Gezi Parkı olayları sırasında kamu düzeninin tesisi yönünde yaptığıçalışmalar, dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdir gördü.



* Aktif ve pasif olmak üzere toplam 60 bin civarında esnaf ve sanatkârın yanı sıra, Van ve bölgenin sorunlarını içeren bir dosyayı“Esnaf yaşadıkça bu millet yaşar. Esnaf ayakta durdukça bu devlet ayakta kalır” diyerek esnafın önemini belirten dönemin Başbakanı Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sundu.

* Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’na 6-7 Ekim’de Kobani bahanesi ile meydana gelen izinsiz gösteriler sonucunda bölgede oluşan sıkıntıları aktardı. 



* 6–7 Ekim olaylarının analizinin yapıldığı, Van’ın istek ve sorunlarının belirtildiği raporu Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekçi’ye sundu.



* Türkiye İran Heyeti’nde yer aldı. Ekonomi Bakanlığı tarafından yürütülen Türkiye ile İran arasındaki ticari konuların ve Van ile İran sınır geçişindeki yaşanan sorunların ele alındığı heyetler arası görüşmelerde tek STK temsilcisi olarak yer aldı.



* 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 depremlerin ardından Van Valiliği tarafından oluşturulan komisyonda gönüllü olarak yer aldı.



* Deprem sonrası “Bendevi Palandöken Esnaf Sarayı” ESOB Başkanı olarak özverili çalışmaları sonucunda yapıldı. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği hizmet binası olarak faaliyet gösteren yeni binada, ESOB’a bağlı mesleki odalar için çalışma ofisleri ile 500 kişilik toplantı ve düğün salonu da bulunmaktadır.



* Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu 6.Bölge Toplantısının Van’da yapılmasını sağladı.



* TESK Heyeti toplantısının Van’da yapılmasını sağladı. TESK Başkanı Bendevi Palandöken Başkanlığı’nda 81 ilin birlik başkanlarının katılımıyla “TESK Yönetim ve Denetim Kurulu ile Mesleki Kurul Toplantıları” yapıldı. Toplantı bölgenin tanıtımı, gönül köprülerinin pekişmesi, ön yargıların kırılması ve çözüm sürecine olumlu katkısı açısından önemli bir etkinlik oldu.



* Ahilik Haftası kapsamında etkinlikler düzenlenen etkinliklere öncülük yaptı.

* Taksici esnafının sorunlarının çözümünde etkin rol alması amacıyla kurulan taksici kooperatifine işlerlik kazandırdı.



* Bankalarla imzalanan protokoller kapsamında esnafa uygun koşullarda kredi imkânı sağlanmasına öncülük yaptı

.

* Esnaf’a sağlık hizmeti desteği verilmesi için girişimde bulundu.



* Üyelerine ve halka her türlü yol ve acil durum yardımı sunulmasını sağladı. ESOB Bünyesinde oluşturulan 1vinç, 5 çekici, 3 ambulans ve cenaze aracından oluşan araç parkı ile üyelerine ve halka siyasi görüş ayırımı yapmadan, il ilçe farkı gözetmeden, hastasında, cenazesinde veya yolda kaldığında yerel yönetimlerden daha çok destek verdi.



* İş Sağlığı ve Güvenliği, Risk Alma Dökümanı ve Acil Eylem Planı kursu düzenlendi.



* “SODES ile İşimi Geliştiriyorum Şehrime Katkı Sağlıyorum” Projesi SODES ve VESOB eş finansmanı ile gerçekleştirdi. Esnaftan 180 kişiye yabancı dil ve turizm rehberliği alanlarında verilen eğitim ile Van’ın turizm altyapısına önemli katkı sağladı.



* Sınır karakollarında yakalanan araçların yeniden ekonomiye kazandırılmasına öncülük yaptı. Yıllardır gümrük karakollarında yakalanıp şehre toplanamayan 6 binin üzerindeki aracı şehirde toplanmasını sağladı. 61. Hükümet Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı aracılığı ile yasal düzenleme çalışması başlatılmasına öncülük etti. Yapılan yasal düzenleme ile iki defa üst üste suça bulaşmamış ve belirlenen sürelerde tekrar suç işlemeyen araçlar affedilerek sahiplerine iade edildi. Ayrıca yakalanan araçların yargı ve TASİŞ’teki işlem süreçleri hızlandırılarak TASİŞ tarafından satışları yapıldı. Böylece çürümeye terk edilen araçların yeniden ekonomiye kazandırılması halk tarafından da olumlu karşılanıp takdir gördü. 



SERTİFİKALAR / ÖDÜLLER

* ‘Esnaf Oskar Ödülü’aldım. Türkiye Esnaf Haber Dergisi tarafından Türkiye genelinde esnaflar arasında yapılan anket sonucunda, en iyi çalışan esnaf odaları birlik başkanı olarak birinci seçildi. Bunun üzerine Esnaf Oskar Ödülü verildi.



İLGİ ALANLARI

* Öğrencilik yıllarında halk oyunları ekiplerinde oyuncu olarak yer aldı. Daha sonraki yıllarda ise halk oyunları eğiticiliği ve yöneticiliği yaptı. Çeşitli yarışmalarda Van’a Grup ve Türkiye birincilikleri kazandırdı.



* 2010 -2013 Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve İcra Kurulu Üyeliği yaptı.