Faruk Alpaslan aday adaylığını açıkladı

Faruk Alpaslan, “Van’ın ve Türkiye’nin geleceği için adayım”

VAN 27.04.2018 18:39:30 0
Faruk Alpaslan aday adaylığını açıkladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

07 Haziran 2015 ve 01 Kasım 2015 tarihlerinde yapılan, 25 ve 16 dönem Dönem Milletvekili seçimlerinde AK Parti’den Van Milletvekili adayı olan Faruk Alpaslan, 24 Haziran 2018 tarihlerinde yapılacak olan Milletvekili Seçimleri için aday adaylığı başvurusunda bulundu. 

 

Beraberindekilerle birlikte parti binasına gelen Faruk Alpaslan, burada AK Parti Van İl Başkan Vekili Abdullah Çalım ve partililerle bir araya geldi. 

 

Aday adaylığı başvurusu sırasında açıklamalarda bulunan Faruk Alpaslan, yer verilip verilmemesi durumunda bile her zaman olduğu gibi yine doğruların yanında yer alacağını, Van’ın ve Türkiye’nin geleceği için adaylık başvurusu yaptığını belirtti. 

 

“AMACIM İNSANIMIZA VE KENTİMİZE HİZMET ETMEK”


25. ve 26. Dönem Milletvekili aday listelerinde yer alarak, yaptığı seçim çalışmaları ile büyük bir onur duyduğunu anlatan Alpaslan, “07 Haziran 2015 ve 01 Kasım 2015 Milletvekilliği seçimlerinde sıra kaygısı taşımadan listede yer almanın haklı gururunu yaşadım. Her iki seçimde de adeta birinci sırada gibi üstlendiğim sorumluluğu yerine getirmek için, her türlü fedakarlığı yaparak çalıştım. Devamında yapılan Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi referandumunda da SKM’mi oluşturup adeta aday olmuş gibi evet kampanyası yürüttüm. Tüm çalışmalarımın öncelikli nedeni, ülkemizin, devletimizin, insanımızın, kentimizin huzuru ve geleceğine hizmet etmektir. Hizmet etmek için gerekli olan tek şey yaratılanı yaratandan dolayı sevme inancımızın olmasıdır” dedi.

 

“HUZURUN, GELİŞMENİN VE İSTİHDAMIN DEVAMI İÇİN ADAYIM”


Kardeşlik duyguları içerisinde bu memlekette susuz kalan bir bitki gibi barışa susayan bu halkın bir an evvel huzur ve refah içerisinde yaşaması için dilimizin döndüğünce anlatmaya çalıştık. Türkiye’nin bütünlüğü içerisinde vatandaşların hür ve özgür yaşaması için mücadele verdik. Huzurun ve refahın gelmesi için mücadele verdik. Verdiğimiz haklı mücadelenin sonucunda, Van’a gelen yatırımcıların artması, işsiz gençlerin sayılarının azalması, girişimcilerin ve esnafların ekonomik ve ticari potansiyelini arttırarak ekonominin gelişme potansiyelinin artmasını hep birlikte görüyoruz. Van’da istihdamın oluşturulması için huzur ve refahın kalıcı olması için, 15 Temmuz 2016 tarihindeki kalkışma ile ihanetin son perdesini oynayan, içte ve dıştaki düşmanlarımıza karşı verilen istikbal ve istiklal mücadelesinde, dün olduğu gibi bugün de her türlü imkânımla varım. Bu nedenle bugün yeniden aday adaylığı başvurusu yapıyorum. Allah şahidim olsun ki bana yer verilse de verilmese de yine bu davanın neferiyim, yine partimin hizmetindeyim, yine kapı kapı gezeceğim. Yine Yeni Türkiye’nin başarısı için ne gerekirse yapacağım” dedi.

 

Yapılan açıklamanın ardından Alpaslan başvurusunu yaparak tebrikleri kabul etti.

 

FARUK ALPASLAN KİMDİR?

 

Van Hızır Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı olan Faruk Alpaslan, Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanlığı, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF)Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Eğitim Birimi Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

 

1966 yılında Yüksekova’da dünyaya geldi. Van’ın Başkale ilçesinde başladığı ilköğrenini Van İrfan Baştuğ İlköğretim Okulunda tamamladı. Van 50.Yıl Orta Okulundaki orta öğrenimden sonra Van Ticaret lisesi’nden mezun oldu. Yüksek öğrenimini ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde tamamladı. Evli iki çocuk babası.